Château Maylandie, Corbières-Boutenac 2012 - Johan Decaesteker

Château Maylandie, Corbières Boutenac Languedoc

Delphine Maymil & Eric Virion

http://www.maylandie.fr/

 

Delphine en Eric vinifiëren verrassend fruitige wijnen in het hart van de Corbières. Een aantal wijngaarden liggen in de fameuze 'Cru Boutenac', het topgebied van de streek met een zeer gunstige bodem en perfect klimaat voor de Carignan druif.

CARNACHE 2012Deze cuvée mag je wel beschouwen als het paradepaardje van het domein. Al is het gamma van Château Maylandie zeer breed en gevarieerd. Dit hebben we kunnen ervaren tijdens de degustatie met de wijnmaker Eric Virion in onze wijngilde eind 2019.De druiven (carignan en grenache, vandaar de naam carnache) zijn afkomstig van een zeer oude wijngaard. De stokken zijn tussen de 80 en 100 jaar oud. Alles wordt manueel geoogst met zeer lage rendementen. De vergisting en rijping gebeurt in een betonnen cuve, dus geen houtrijping.

Het voorkomen van deze carnache is zeer intens donkerrood met mooie tranen (14% alc.) en schitterende spiegel. Praktisch 0 evolutie. Zeer interessante neus van zwart fruit op alcohol, karamel en bosbessen. Zachte aanzet met een mooie kruidigheid en peperige finale met vleugje zoethout. Ideale begeleider bij stukje pels- of pluimwild, maar ook bij een goed stuk vlees en een rijke saus!