BORDEAUX

RESERVE DE LA COMTESSE 1998

2ième vin de Pichon Lonqueville Comtesse de Lalande (Pauillac grand cru classé de Médoc)

Nog tamelijk donkerrode kleur met lichte tuillering in de rand; eerst wat koffie en toast in de geur, na tijdje komen nobele zwarte fruittonen aan bod (oa. wat pruimenconfituur). Redelijk volle aanzet en dito middensmaak; tonen van zwart fruit, cassis en wat dierlijke impressie; mooi evenwichtig en wel intens komt deze wijn mooi open en eindigt hij met een mooie afdronk; echt Pauillac getypeerd.

 

 

CHATEAU HAUT BERGEY 1998

Pessac-Léognan

Nog opmerkelijk jong voorkomen met een kersrode kleur, heel dun randje en mooie viscositeit. Zacht "elegant" aroma met vooral rode en zwarte verweven fruithinten en wat vanille; in evolutie wordt hij intenser, ook wat fumé. Versmolten smaak; na tijdje komt het fruitige karakter volop aan bod (framboos, bosaardbei); wat zoethout en een mooie aciditeit; heel pittige, lange en fris fruitige afdronk met nog een restje aan tannines.

 

CHATEAU CANON 1994

1er Grand cru classé St. Emilion

Duidelijke evolutie in kleur; wat doorzichtig en getuilleerd. Zacht versmolten fruitig aroma dat met evolutie intenser wordt; heel fruitig en tevens wat ledertoets. Zacht half intense aanzet; de smaak is totaal versmolten met vooral zachte fruittonen en wat zoethout; nog wat zuren en een lichte tannine. Volledig gerijpte wijn waar het fruitig karakter in evolutie nog wordt geaccentueerd.

 

 

CHATEAU HAUT CARLES 1999

Fronsac

Ondoorzichtig voorkomen, heel intens donkerrood; praktisch geen evolutie!. In de geur merk je de inbreng van de nieuwe eikenhouten vaten; heel aromatisch met naast de vanille, heel rijpe fruittonen en een fijne ledertoets. Volle, rijpe aanzet; volumineus, sappig en rijk; ook hier wordt hij gemarkeerd door zijn opvoeding op nieuwe eikenhouten vaten; wat zoethout, kruidigheid maar vooral heel rijpe en stevige fruitaccenten. Karaktervolle en bijzonder lekkere wijn.

 

CHATEAU MAZEYRES 2001

Pomerol

Intens donkerrood voorkomen; ondoorzichtig, mooie spiegel en ook hier praktisch geen evolutie merkbaar. Eerst wat mokka en toast maar nadien komen de rijpe (vooral zwarte) fruittonen op de voorgrond, ook iets van viooltjes, wat leder en frisse toets. Fantastische aanzet en middensmaak; tegelijk volumineus en fluwelig; sappige, volle smaak met een explosie van rijp fruit en daarbovenop nog een smaakrijke finale. Top!

 

 

CHATEAU BEYCHEVELLE 1995

St. Julien grand cru classé de Médoc

Nog donker kersrood met wat tuillering in de rand (klein waterrandje); mooie spiegel. De geur kenmerkt zich door een fijne dierlijke toets, iets geschroeid en wat vanille; in evolutie wordt de intensiteit van het aroma groter. Fijne, fruitige aanzet gevolgd door een delicate en fijn versmolten fruitige middensmaak met kleine kruidige toets; heel persistent, fluwelig en fruitig; edele tannines en aciditeit mooi verweven in het geheel; uiterst delicieuze en elegante wijn die nu duidelijk op zijn hoogtepunt is.

 

CHATEAU FIGEAC 1988

1er Grand cru classé St. Emilion

Evolutie merkbaar in het voorkomen , wat minder intens van kleur en wat doorzichtig. De geur toont zijn sporen van evolutie; koffie en wat animaal maar daar doorheen herken je ook het fris en fruitige karakter. De smaak is heel wat anders dan hetgeen de geur zou laten vermoeden; vol, rijp fruit en nog tamelijk intens; de aangename, fijne zuren stuwen de wijn nog wat in de hoogte. Een wijn waarvan je nog optimaal kan genieten maar die ( uiteraard) moet gedronken worden.