WIJN EN GERECHT

 

PROSECCO Jeio brut. Domein Bisol

Heeft een licht strogele kleur en een mooie pareling. De neus is fruitig (citrus) met ook aroma's van bloemen (accacia). De smaak is zacht, elegant en fruitig (vooral perzik en peer). Droog, zacht en sappig met een frisse afdronk; een zeer elegante en frisse aperitief.

 

 

 

VERDICCHIO Vigneti del Cerro. Domein Belisario

De kleur van deze Verdicchio Vigneti del Cerro is licht goudgeel met een groene reflectie . De geur straalt een frisse puurheid uit met voornamelijk hinten van witte bloemen (lentebloesem) alsook wat citrus. In de smaak is hij tamelijk intens, wat zalvend en tegelijk toch mooi verfrissend. Bij deze niet-klassiek bereiding van de mosselen (mede door de inbreng van room, groenten en kruiden) doet hij het uitstekend.

 

RUEDA VERDEJO NIDIA 2011

Bleekgeel van kleur; de geur komt eerder aarzelend open door zijn prille jeugdigheid maar wint aan frisheid en mineraliteit bij het open komen. De smaak is opmerkelijk fris, mineraal en licht fruitig (citrus); mooie wijn die bij deze mosselbereiding iets te scherp overkomt: bij onze klassieke "natuur" mossselbereiding zou hij eerder zijn dading vinden. Toch evolueert hij mooi en is zijn lekkere frisheid weer zijn troef.

 

RIAS BAIXAS DA INSUA 2011

druiven: albarino, loureiro, treixadura

Mooie schitterende licht goudgele kleur; de geur is intens met fruitige en minerale aksenten; een heel verfrissende en tegelijk heel rijke wijn; fris en fruitig, wat citrus en wat kruidigheid op eind. Met het perfect gebakken roodbaarsfiletje doet de wijn het opperbest: zowel verfrissend, pittig als smaakrijk.

 

CHATEAU DE L'EUZIERE

Coteaux du Languedoc Pic St. Loup Grains de lune 2011

druiven: 50% roussanne, 30% vermentino, 20% grenache blanc

Mooie gele kleur; mooie aroma's sieren de wijn, rijp fruit (eau de vie van peer) maar ook andere hinten die de wijn wat frisheid meegeven zoals pompelmoes en vuursteen. De smaak is ronduit mooi, vol (zekere vettigheid) en heerlijk verfrissend. Geeft meer inhoud aan het gerecht van de roodbaars met waterkerssausje

 

UTIEL-REQUENA DOMINIO DE LA VEJA crianza 2008

De Utiel-Requena crianza van het Dominio de le Veja heeft een robijnrode kleur met paarse rand en schitterende spiegel. De geur is zeer intens met veel zwart fruit, woudvruchten, tabak en kruidigheid. De aanzet is vol en de middensmaak rijk, rond en zeer krachtig; heel veel rood en zwart fruitimpressies die de wijn een heel aangename indruk geven; eindigt met een heel lange afdronk. Een schitterende wijn die echter een ander gerecht verdient: hier overheerst hij wel het gerecht dat eerder zacht te noemen is door het mooi gegaard haantjesvlees met vulling van ganzenlever.

 

VIDA SZEKSZARDI Öreg Tökék Kadarkája 2008

Doorschijnend voorkomen maar met mooi kersenrode kleur en viscositeit Een speels kruidige geur, niet te zwaar maar uitzonderlijk mooi en complex met ook hinten van bloemen en een frisse fruitigheid. De smaak is stijlvol met wederom een mooie balans tussen fruit, kruiden en frisheid. Zeer aangename, evenwichtige en finesserijke smaak die de bereiding van het haantjesvlees alle eer aan doet; deze wijn verbetert als het ware het gerecht.

 

BARBERA D'ASTI Ca' di Pian 2009 LA SPINETTA

De Barbera d'Asti Ca'di Pian heeft een intens robijnrode kleur met paarse rand. In de neus herkennen we vooral kersen, viooltjes en (confituur van) pruimen. De smaak is fris en wederom fruitig zoals in de geur met dezelfde aromacomponenten. Het is een krachtige en tegelijk pittige wijn met een mooi evenwicht mede door de prima fruitimpressie. Hij zorgt voor een zeer aangename wisselwerking met het uiterst smaakrijk trio aan kazen.