SPANJE

WITTE WIJNEN

Lágrima de Villeza

Denominación Tierra de León

Levendig voorkomen met een mooi licht goudgele kleur en groen tintje. Heel aromatisch en gevarieerd geurenpalet met fijne hinten van citrus, pompelmoes, limoen en wat gras. De aanzet is halfvol en wordt gevolgd door een vlotte smaak waarin de fruitige impressies volop aan bod komen; niet zo intens maar wel gemakelijk en zeer lekker door zijn speelse frisheid en aangename fruitigheid (citrus en ook wat litchi in afdronk).

 

Expresión

Denominación de Orígen Ribeiro

Schitterend en levendig voorkomen, lichtgeel en een een mooie viscositeit. De geur is eerder zacht maar tegelijk fijn met expressies van ananas en appelschil; in evolutie komt hij wat uitbundiger met wat zoetere fruitgeuren. Een volle aanzet en een mooi fruitige middensmaak; stevig, persistent en krachtig eindigend; ook wat subtiele vettigheid. De wijn blijft heel fris in de mond met fijne citrustonen als mede wat kruidige nuances.

 

RODE WIJNEN

Isábena

D.O. Somontano

Intens donkerrood met paars randje. Heel rijpe, wat zwoele (confituur) zwarte en rode fruittonen en iets vegetaal tintje. Medium aanzet en een ronde en zachte middensmaak. Matige intensiteit maar een vrolijk en fruitig karakter met wat dierlijke nuance in de achtergrond. Wat alcohol in de afdronk voor deze al bij al fruitige en aangename wijn.

 

Tinto Villeza, Prieto Picudo

Denominación de orígen Tierras de León

Intens donkerrode kleur met paarse tint; een levendig voorkomen en mooie viscositeit. Een stevige, uitbundige neus waarin de rijpe en jonge fruittonen de bol uit swingen; ook impressies van vanille en wat rokerigheid , in evolutie wat naar gebrande nootjes. Mooie, vlotte aanzet en een mooi fruitige smaak ; heel lekker, zacht, fijn gestructureerd, sappig en wat zoete kruidigheid. Intense, warme afdronk met veel fruitimpressies en en versmolten tannines.

 

Lealtanza Crianza

Denominación de Orígen Calificada Rioja

Kersenrood met licht uitlopend randje met wat evolutie. Fijn rood fruit charmeert in de geur; tevens een lichte kruidigheid die sommige associëren mat wat venkel. Een mooie aanzet is de voorbode van een verweven en flatterende fruitige middensmaak; persistent en sappig. Zeer aangename, lekkere en fruitige wijn met een mooie frisheid.

 

 

Cachopa crianza

Denominación de Orígen Ribera del Duero

Zeer intense en donker kersenrode kleur met zelfs nog iets paars randje. Nog zeer jong en levendig voorkomen (2003!). Fijne en fruitige toetsen sieren de geur aangevuld met wat dierlijke (leder) en kruidige hinten. Een volle en tegelijk zachte aanzet; fluwelig tot en met in de midden met een korf aan zwarte vruchten, wat kruidig en iets gebrand. Een warme afdronk, fruitig en wat chocoladetoon in de afdronk. Een totaal versmolten wijn met edele, verborgen, tannine en vooral een gracieus karakter.

 

 

Fra Fort

D.O.Ca. Priorat

Intens kersenrood. Geconcentreerd rood fruit met wat ledertonen in de geur; “wild”, ook wat kruidig maar vooral ook alcohol, de geur had als het ware een echte “calvados”-geur. Veel fruit in de midden als ook wat kruidigheid. De wijn had wel een reductief karakter en vraagt meer dan waarschijnlijk tijd, alhoewel de wijn al een paar uurtjes open stond. Moeilijk om een eerlijke opinie te geven op dit ogenblik.

 

Casar de Burbia

Denominación de Orígen Bierzo

Intens, ondoorzichtig en tegelijk levendig voorkomen; bijna zwarte kleur met paarse tint en prachtig tranendal. Flatterende geur met subtiele tonen van allerlei rijp fruit ; de fijne nuances in de geur maken extra tijd nodig om deze wijn volop te ontdekken. Een volle aanzet is de inleiding van een overheerlijke middensmaak waarin de fijne structuur en de subtiliteit van het fruitige blijft charmeren. Heerlijk sappig, bovendien met edele tanine en een een bijna niet te bespeuren zuurtje. Eén en al harmonie!