BOURGOGNE  DOMAINE DENNIS CARRE

WITTE WIJNEN

 

HAUTES COTES DE BEAUNE blanc (2011)

Levendig en helder voorkomen, lichtgele kleur. Fijn en delicaat in de geur met een waaier aan aroma's zoals citrus, peer, mirabelle en nog heel lichtjes vatimpressie. Zuivere en fijne aanzet gevolgd door een heel expressief, fruitige middensmaak zonder daarbij zwaar over te komen; heel frisse en smaakrijke wijn , opmerkelijk voor zijn regionale appellatie.

 

 

BOURGOGNE BLANC "Sous la Velle" 2010

Levendig en helder voorkomen en met een fraai gele kleur. Wat "zwaardere" aroma's die meer aan een Meursault doen denken en die toch fris eindigen; wat broodkorst, floraal en rijpere fruittonen. Volle smaak, fruitig, wat broodkorst (inbreng van de eiken houten vaten),viriel en begenadigd met een opmerkelijke fraîcheur; nog zeer jong en heel droog overkomend.

 

 

 

MEUR SAULT "Les Tillets" 2010

Zeer levendig en helder voorkomen met een lichtgele kleur. Heel fijne geur, als het ware lichtjes geparfumeerd, met delicate frisse citrushinten; deze jaargang is meer Puligny-Montrachet getypeerd dan Meursault . Fijne aanzet gevolgd door een volumineuze en tegelijk fijne smaak; wordt krachtiger in evolutie. Eerst wat brioche tonen (weer invloed van de lagering op eikenhouten vaten) en nadien diverse aangename tonen van citrus, ananas, boter; een lange en krachtige afdronk met wat mango-impressie sluit deze heerlijke wijn af.

 

RODE WIJNEN

 

HAUTES COTES DE BEAUNE rouge "La Perrière" 2010

Kersrode kleur met een licht paars randje. Zeer pinoterend in de geur met hinten van rood fruit, vooral framboos. Heel fruitige smaak waar vooral de framboos op de voorgrond treedt; elegante en aangename wijn, fruitig en heel fris en met nog wat zachte tannine.

 

 

SAVIGNY LES BEAUNE "Vieilles Vignes" 2010

Transparante, licht kersenrode kleur. Fris overkomend maar wel expressief fruitig in de geur. In de smaak komt wederom het fruitige expressief naar voor. Zijdezacht en vooral zeer evenwichtig met nadruk op het fruit.

 

 

 

AUXEY-DURESSES 1er cru "Les Bas des Duresses" 2009

Intens gekleurd voorkomen met nog licht paarse tint in de rand. Een wat strenger geurpatroon dat vooral wat , naast de fruitige accenten, meer animaal overkomt. De smaak heeft veel inhoud, meer rustiek en tegelijk fijn, veel fruit (meer "wildere" bosvruchten), en bovendien ook nog edele tannines; heel specifieke en intense afdronk; in evolutie ook meer retronasale aroma's.

 

 

 

BEAUNE 1er cru "Les Tuvilains" 2010

Tamelijk intense kersrode kleur met licht paars randje, mooie viscositeit en spiegel. Heel compacte en intense geur van rood en zwart fruit; ook hinten van bosvruchten en humus. Een volle aanzet en een vrij geconcentreerde middensmaak met nog veel edele en rijpe tannines; nog duidelijke sporen van de vatlagering; vrij vlug komen de rode en zwarte fruittonen opzetten, ook wat calysse; een smaakrijke afdronk zorgt voor een mooie afsluiter van deze heerlijke wijn waarvan je het versgeperste fruit nog kunt proeven.

 

 

 

POMMARD "Les Noizons" 2010

Bevallige intens kersrode kleur met licht paars randje, mooie spiegel en viscositeit. De intense geur is één en al pinot getypeerd met veel rijp rood fruit en ook animale toetsen, ook wat hint van pruimen. Extra rijke smaak beginnend met een volle aanzet en gevolgd door een zeer gestructureerde midden; sappig, intens, boordevol edele en absoluut niet storende tannines en een delicieuze fruitige impressie van bosvruchten; persistent fruitig en eindigend in een zeer beklijvende en lange afronk.