CABERNET WERELDWIJD

cabernet franc

Baranya-völgy 2007 van domein Peter Vida Hongarije

Nog tamelijk jong voorkomen met een mooie kersenrode kleur en prachtige spiegel. De geur komt onmiddellijk aangenaam over en ontbolstert zich in evolutie; veel kers en framboos toetsen en een lichte kruidigheid. Mooie aanzet waarin al direct de klasse opvalt; de middensmaak is evenwichtig, fijn en met versmolten tannines; ook de fruitigheid is van de partij met wederom de kers en framboos tonen (eerder wat confituur van ) alsmede wat pruimen; heerlijk aangename wijn met een zekere elegantie maar ook persistent en veel smaakrijkheid.

 

Ironstone Vineyards 2005 cf reserve ( Calaveras County) USA

Ondoorzichtig en zeer intens voorkomen, slechts licht bruin randje verraadt wat jaartjes. Intens aroma met een concentratie aan zwart en rood fruit; volle en zachte aanzet, in het midden is de versmoltenheid al aanwezig maar komt de kracht van de wijn volop tot uiting; fruitig met hinten van zwarte kersen en een toets van eik doorweven met wat zoetigheid (caramel, mokka); een warme en lange afdronk met wat peper sluiten deze prachtige wijn af.

 

 

Clos de l'Echo 2009 Domein Couly-Dutheil Frankrijk - Chinon

Ondoorzichtig, diep kersenrode kleur met prachtige spiegel en viscositeit; een complex geurpatroon met veel rijp rood fruit en wat geconfijte paprika; de aanzet is vol en wordt gevolgd door een geconcentreerde, volle midden; krachtig, sappig, wederom dezelfde fruitimpressies als in de geur en mooi omweven door mooie zuren en, zij het jonge, edele tannines; prachtwijn met nog heel wat groeipotentieel.

 

 

cabernet sauvignon

Caliterra Chili CS reserva 2010 Colchagua Valley

Nog jong voorkomen door een diep kersenrode kleur; heerlijk aroma met hinten van zwarte bes, vlier, wat kruidigheid en dierlijkheid, viooltjes; in evolutie komt de geur nog intenser en gevarieerder (ook wat leder en cacao). De aanzet is mooi en zet zich door tot een fruitige midden; veel fruitige sapimpressies, mooie aciditeit en wat ledertoets; evenwichtig, nog wel wat ronde tannines maar vooral een aangename "moderne" wijn die veel smaakplezier geeft.

 

 

High Trellis CS 2006 Arenberg Wines Zuid-Australië - Mc Laren Vale

Nog heel intens voorkomen zei het dat de rode kleur is afgenomen en ook wat licht bruin tintje in de rand. De neus verraadt dat hij al in een evolutieve staat is, wat hout, eucalyptis, wat kruidigheid, iets floraal en wat pruimen. De middensmaak is nog wel geconcentreerd en biedt ook meer fruit dan in de geur , wat vlierbessenconfituur en gedroogde pruimen, versmolten tannines alsmede wat zuur en alcohol; intense wijn die duidelijk al wat geëvolueerd is en qua geur als smaak tertiaire aromas' prijs geeft.

 

 

La Moscota 2010 Bodegas Santa Ana Argentinië - Mendoza

Prachtig voorkomen: een diep kersenrode kleur met paarse tint, mooie spiegel en viscositeit. Het aroma is hartveroverend met een palet aan fruitaroma's, vooral rijp rood fruit (cuberdon oa) en bosvruchten. De smaak is evenwichtig door aangename tannines, mooi ondersteunende aciditeit en massa's fruit; heeft alles wat een wijn te bieden heeft: sappig en mondvullend. Een Argentijnse charmeur die door zijn afkomst wellicht het meest verraste.

 

 

Hors Heaven Hills 2010 The Columbia Crest WineryWashington State USA

Mooi kersenrode kleur met paarse tint, mooie spiegel . De geur is zowel expressief als "uitdagend" mooi; verweven toetsen van fruit, floraal, lichte eik die als een "parfum" over je heen vliegen. Alhoewel de wijn nog jong is komt hij zeer verweven over; in evolutie worden al de smaakcomponenten nog intenser met vooral veel zwart rijp fruit; vlezig, smaakrijk en krachtig, zachte tannines en een zeer lange afdronk. Klassewijn.