WIJN EN GERECHT

VENTOUX ROSE 2013 DOMAINE DE CASSAN

Heel levendig en met een mooie rosé zalmkleur. De geur komt uitermate zacht en fruitig over met hinten van citrus, perzik, abrikoos en rozenblaadjes, ook een tikkeltje tijm. De smaak, als ook al de aanzet, is zacht; alles wat de neus ons vertelt wordt benadrukt in de mond; droog, fris en ook wat vettigheid; evenwichtige en aangename wijn, meer dan een aperitief.

 

 

MONTRAVEL 2013 CHATEAU DOMAINE DE BEL AIR

Mooie gele kleur; heerlijk en gevarieerd aroma waar we vooral hinten waarnemen van buxus, citrus, ananas, pompelmoes als ook wat pepermunt; een mooie frisse aanzet wordt gevolgd door een al even frisse smaak waar de citrus de bovenhand krijgt; naast deze fraîcheur is er een vettigheid die de wijn voldoende body geeft; een tamelijk lange en pittige afdronk sluit deze elegante wijn af.

 

 

ROERO ARNEIS 2012 Piasi Aziende Viniviticola BATTAGLIO (PIEMONTE)

Strogele kleur met iets lichtgroene tint; heel helder en levendig voorkomen. Uitnodigende geur met vooral citrus, pompelmoes, amandel en wat floraal; in de smaak wordt het fruitige benadrukt (citrus) maar ook een kruidige tint komt aan bod, mooi ronde structuur en klein (aangenaam) bittertje.

 

 

COLLE VECCHIA OFFIDA PECORINO 2012 TENUTA COCCI GRIFONI (MARKEN)

Lichtgele kleur en zeer helder voorkomen. Hier domineren de fruitige en krachtige geuren zoals rijpe appel, abrikoos en steenfruit. De smaak is vol en toont veel complexiteit, mooi fruitig en ook wat kruidigheid.

 

 

 

IGP CEVENNES DOMAINE LES LYS "AILLARGUES" 2012

Goudgele kleur; de geur komt charmerend over met rijp fruit, bloemen en wat botertoets; de smaak is opvallend mondvullend, heel evenwichtig door een samenspel van mooi fruit en frisheid terwijl de afdronk lang is.

 

 

BARBERA D'ASTI BEL-SIT "SICHIVEY" 2007

Zeer intens voorkomen met een donkerrode kleur, zelfs nog iets paars in de rand. De intense geur toont al de charme van de wijn: donker en gekonfijt fruit, pruimen en wat chocolade. Gun deze wijn wat tijd om open te komen want het resultaat mag er wezen: een korf van diverse aangename tonen zoals braambes, vlierbes, pruimen maar ook wat leder en kruiden; heel smaakrijke wijn , sappig en evenwichtig en begenadigd met een zeer lange afdronk.

 

MERCUREY 1er Cru "LA CAILLOUTE" DOMAINE THEULOT-JUILLOT 2012

Kersrood en iets doorschijnend. De geur is op en top Bourgogne met heel wat fruitige tonen zoals kers maar ook veenbes en granaatappel, ook iets gebrand. De smaak gaat verder op zijn Bourgogne-élan: veel fruit (vooral kers) en een mooie lichte eiktoets; persistent, pittig door een mooie fraîcheur en nog heel jong overkomend.

 

 

MUSCAT DE BEAUMES DE VENISE BLANC DOMAINE ALAIN IGNACE 2013

Kristalhelder en een lichtgele kleur; mooi gevarieerd geurenpalet waarin muscat, rozen, en citronelle het meest opvallen; geen zware of volle geur, eerder fris. De smaak is voller en intenser dan wat de frisse geur zou doen vermoeden. Heel finesserijke wijn met wederom wat muscat, rozen en litchi; heel lang nablijvend op zijn fruitigheid en fraîcheur en met een lichte kruidigheid op laatst; subliem en ideaal met het gebakje waarin een flinke scheut muscat de Beaume de Venise en olijfolie in plaats van boter.

 

MUSCAT DE RIVESALTES AMBRE "L'Age du Raison" DOMAINE PIQUEMAL

De kleur is eerder roodbruin maar dat zal je wel niet verbazen als je zijn leeftijd kent. De geur toont zijn iets oxydatief karakter met nootjes en wat koffie; de smaak is verrassend rijk en aangenaam met tonen van nootjes, amandel, wat fruit en een zeer lange afdronk. Interessante wijn om te degusteren, vooral dan bij chocolade dessertjes waar hij nog meer op zijn plaats zou staan.