RIESLING

Riesling "The Château" TANUNDA Australië

Helder en levendig voorkomen, mooi gele kleur met lichtgroene tint; zuivere en zachte geur met hinten van citrus, citronelle, wat floraal en iets petrol. De aanzet is licht zuurzoet terwijl de middensmaak zeer net en zuiver overkomt, evenwichtig en met mooie expressie van riesling; wat citrus, rijpe appeltjes, fijn tikkeltje kruid (wat hooi); behoorlijke wijn die wel wat ruggengraat mist maar toch over de ganse lijn heel mooi overkomt.

 

 

 

RIESLING TROCKEN, VULKANGESTEIN 2012

Weingut SCHÄFER-FRÖHLICH

Heel levendig voorkomen met lichtgele kleur; fruitig: ananas, appel, ook wat floraal (accacia) en iets rokerig. Levendige, iets nerveuze aanzet (nog klein prikkeltje restgas doch niet storend, in evolutie minder); strakke wijn, expressief met tonen van exotisch fruit en eindigend met een mooie smaakrijke afdronk waarin het citroenzuur heel pertinent naar voor komt; op dit ogenblik proeven we deze wijn duidelijk nog te jong, maar belooft wel voor de toekomst.

 

Riesling grand cru Eichberg 2008

Domaine Albert HERZ

Helder en levendig voorkomen met goudgele kleur; de geur is uitgesproken en met veel variatie: geel fruit, iets rijpe appel, meloen maar ook floraal met hinten van viooltjes en lindebloesem; eveneens een knappe mineraliteit en wat amandel. Verweven smaak met fijne zuren (citronelle) , fruitig, een zekere romigheid; zeer intens en evolueert krachtig in de mond; zeer smaakrijke wijn die zich volop laat genieten en met zowaar een licht hint van edele pourriture.

 

RIESLING TROCKEN, LEISTE ERSTE LAGE 2012

WEINGUT AM STEIN

Licht goudgele kleur; de geur is zeer net, fris, fruitig en floraal; droog overkomend (wat krijtimpressie) en ook zachte hint van appel en ananas. Mag de geur er al wezen dan zit de charme van deze wijn ongetwijfeld in zijn smaak: mooie rondeur met fijne zuren die de wijn de hoogte in drijven; harmonisch , veel volume en fijne tonen van fruit (citrus, pompelmoes), mooie mineraliteit en edele afdronk.

 

Riesling grand cru "Pfingstberg" 2011

Domaine CAMILLE BRAUN & Fils

Zeer helder en met een lichtgele kleur; weelderige geur die eveneens zacht en fijn is, kleine mineraliteit en hinten van peer, accacia en wat honing. Weelderige smaak die zeer persistent blijft; tonen van peer, wat edele pourriture; wordt gedragen door een heel aangename aciditeit en fijne fruitimpressies; zijn volume en smaakrijke afdronk sieren voorts deze smaakbom die vraagt om zo vlug mogelijk herproefd te worden om al zijn eigenschappen te( her)ontdekken.

 

 

RIESLING TROCKEN REITERPFAD 2012

VON WINNING

Lichtgele kleur met ietsje groene schijn; delicate geurimpressie en heel aparte stijl, fruitig, kruidig, floraal, wat mineraal en petrol. De volle aanzet is het begin van een al even volle middensmaak waarin het fruitig karakter doorweven is met fijne zuren; fijne fruitige tonen van perzik en abrikoos, vooral ook te herkennen in de mooie afdronk.

 

 

Riesling grand cru Wineck-Schlossberg 2011

Domaine Jean-Marc BERNHARD

Zeer levendig voorkomen, helder en lichtgeel van kleur. Zacht en mooi verweven geurimpressie waar het fruitige domineert, vooral peer en wat honing op dit ogenblik; ook fijne mineraliteit. In de smaak is deze wijn een voorbeeld van evenwicht van begin tot einde; fijn, delicaat, krachtig openbloeiend en ondertussen ondersteund door een mooie aciditeit; vooral door zijn rondheid kun je al volop genieten van deze gracieuze wijn.

 

 

 

RIESLING TROCKEN "WESTHOFENER" 2012

Weingut WITTMANN

Licht goudgele kleur in een helder en levendig jasje. De geur is kortweg uitnodigend met prachtig fruitige en florale hinten zoals roze pompelmoes, peer, citrus en wat rozen; ook wat kruidigheid in evolutie. De aanzet is wat nerveus overkomend maar wordt gevolgd door een op en top fijnbesnaarde smaak met delicate impressies van citrus; prachtig doorweven zuren (citronelletoets), fijne mineraliteit en een kruidig aksentje in de lange afdronk. Pracht van een wijn waar je liefst héél lang van geniet. 

 

 

 

 

 

 

Riesling vendange tardive "Jus de Jules" 2010

Domaine Jean-Marc BERNHARD

Kristalhelder voorkomen met licht goudgele kleur. De geur is zacht en tegelijk beminnelijk: wat honing, citronelle, zweempje petrol en wat kruidigheid (pepermunt); de volheid van de aanzet gaat gestaag door in de middensmaak; fijne citrustonen en fijne zuren gaan hand in hand in een gracieuze stijl; volle wijn die op en top een ware delicatesse is.