CHAMPAGNE

PIERRE BERTRAND, Selection = cuvée de réserve brut

Cumieres

Degustatie : Intense mooie gele kleur en een heel fijne pareling. Volle geur met een verleidelijk mandje van vanille, perzik, mango wat rozen en iets getoast, welke laatste geurindruk in evolutie meer op de voorgrond treedt. Volle aanzet en middensmaak; evenwichtig overkomend en waarin de geurimpressies terug naar voor komen. Finessevolle wijn eindigend met een genereuze afdronk.

 

 

BENARD-PITOIS, Reserve 1 er cru

Mareuil-sur-Ay

Degustatie: Kristalhelder voorkomen en een licht gele kleur; fijne pareling en mousse. Heel mooi geparfumeerd in de geur met fijne exotische tinten van ananas, perzik, accaciahoning en wat vanille. Heerlijke aanzet gevolgd door een delicieuze middensmaak met nadruk op de exotische tinten; persistent, aangenaam en een zeer lange en fijne afdronk.

 

 

MALLOL-GANTOIS (Bernard Mallol), Blanc de blancs grand cru millésimé 1998

Cramant

Degustatie: Gouden kleur en levendig voorkomen, fijne pareling. Fijne stevige geur met tonen van boter, gestoofde appel, brioche en vooral eaux-de-vie de poire. Een volle smaak, intens fijn en evenwichtig. Geurimpressies worden bevestigd in de mond. In evolutie meer vineus. Zeer smaakrijke champagne met prachtige afdronk.

 

 

BOLLINGER , Grande année 1999

Aÿ

Degustatie: Prachtig voorkomen met een schitterende jonge gele kleur en een heel fijne pareling. Aarzelend openkomend in de geur. Evenwichtige champagne gekenmerkt door zijn vineus karakter en een zachte en fijne fruitigheid.

Nochtans ontbrak het deze champagne aan de “ware explosie” van smaak. De verwachtingen waren duidelijk hoger voor deze zó hoog gekwoteerde champagne.

 

 

BREUZON , B DE BREUZON

Colombé-le-sec

Degustatie: Heel licht geel met prachtige pareling en mousse. “Brave”, zachte geur maar wel delicaat; hinten van verse boter, geconfijte ananas en licht exotisch (litchi). Zachte ronde aanzet die zich verder zet in een elegante, ronde en fijne smaak; geurindruk wordt hier ook benadrukt in de mond; fijne fruitige afdronk. Bovendien een champagne die zeer jong overkomt.

 

 

GRUET, Rosé

Buxeuil

Degustatie: Kristalhelder voorkomen , zalmkleurig en een fijne pareling. In de geur heel fijn aromatisch, zelfs verleidelijk, met hinten van aardbei, framboos en vanille. Heel fijne smaak waarin duidelijk de rode fruittoetsen op de voorgrond treden (aardbei, kers); een “streling op de tong”; zachte en elegante afdronk.

 

FRANCOIS-BROSSOLETTE, Rosé

Polisy

Degustatie: diepe rosé kleur met licht paarse schijn in de rand; genereuze fijne pareling. In de geur herken je de kenmerken van een rode wijn en dan vooral pinot noir: iets “fumé” en vooral hinten van framboos, bosaardbei en cassis. Echte “knabbel”-champagne met volle en droge smaak; vooral impressies van bosaardbei en cassis; afdronk heel fruitig en droog en zelfs nog wat tannine merkbaar. Een champagne waarin duidelijk de nadruk werd gelegd op de expressie van een perfect geoogste pinot noirdruif.