BELGISCHE WIJNEN

ALDENEYCK

Pinot gris 2015

Levendig voorkomen met mooie zachtgele kleur en viscositeit. Heerlijke geur met veel variatie, gaande van rijp fruit en fijne kruidige hinten, naar wat lichte rokerige toets, ook wat peper en meloen. In de smaak getuigt hij van een groot evenwicht met fruit, wat vettigheid en fijne zuren. De mooie karaktervolle en pittige afdronk sluit deze prachtwijn af. Zelfs deze "gewone" pinot gris (er is ook nog een barrique versie) moet in niets onder doen van vele beroemdere "buitenlandse" pinot gris.

 

 

PIETERSHOF

Chardonnay 2015 vlaamse landwijn

Deze Chardonnay heeft een mooie heldere lichtgele kleur met een charmerende neus van verse citrusvruchten, zachte botertoets en roze pompelmoes. Sappig in de mond met een mooie mineraliteit en overwegend aroma’s van citrusvruchten aangevuld met impressies van kweepeer. Rond en mondvullend en eindigend met een sierlijke afdronk is dit een zeer mooie wijn.

 

 

MEERDAEL

Chardonnay Meerdael schuimwijn 

Mooie goedgele kleur met zeer fijne pareling; in de geur herkennen we een opvallende botertoets en rijp fruit die "blind" geproefd ons zowaar in de richting van Champagne duwt. De smaak is vol en tegelijk zacht met rijpe fruittonen; heel elegante schuimwijn die toch wel krachtig evolueert in de mond en afsluit met een fijne afdronk.

 

 

CHATEAU BON BARON

Acolon 2014

Deze droge rode wijn werd 1 jaar gerijpt op nieuw franse eiken in de kelders van Château Bon Baron. Acolon is een cépage van zwarte druiven. Acolon toont een donker kersenrode kleur met nog een paars randje. Na een mooi ronde aanzet komt de middensmaak vol fruitig over , rood en zwart fruit, zoals frambozen,bramen, bosbessen en pruimen. Ook wat kruidigheid , eikenhout en peper herkenbaar (mede door de rijping op eikenhouten vaten); De afdronk is dan weer lang en erg fruitig en ook pittig door een ondersteunend zuurtje. Mooie edele wijn.

 

ENTRE DEUX MONTS

Wiscoutre 2014 schuimwijn

kerner, chardonnay en pinot noir- 12 maanden sur lattes.

Helder en fijn voorkomen met witgele kleur; de geur is vooral floraal (witte bloesem) met ook wat noties van appel en vlier. Na de fijne aanzet is de fijne pareling in de mond opvallend; licht exotische toetsen (citrus), wat perzik en een fijn citroenzuurtje; pittige en aangename schuimwijn.

 

 

ENTRE DEUX MONTS

Pinot noir 2015 (allereerste rode wijn van het domein)

Doorzichtig voorkomen met mooie kersenrode kleur; de geur is gevarieerd met hinten van rood fruit, vanille, tabak, leder, zoethout en ook toast. De eerder lichte aanzet gaat over in een mooie middensmaak die in evolutie wel krachtiger wordt; goede zuren maar vooral frisse fruitigheid van rode bes, wat framboos en ook vanille

 

KOUDEKOT

Witte wijn Blauer zweigelt 2014 (als witte wijn gevinifieerd)

Levendig en helder voorkomen met witgele kleur; heel fris overkomend in de geur met aangename hinten van vlierbloesem, fruit (jeneverbes), en een aangename kruidige nuance . Met een niet zo droge aanzet is de smaak tamelijk vol en tegelijk vlot; wit steenfruit en wat botertoets als mede wat kruidigheid; de afdronk is opnieuw rijp fruitig (wat kweepeer). Verrassende wijn met een mooie aciditeit.

 

 

KOUDEKOT

Den Blauwer2014

rode wijn van regent en zweigelt

Donker kersenrood, intens en nog paarse rand. In de geur herkennen we zwart fruit (zwarte bes) en vooral veel kruidigheid, ook lichte dierlijkheid. De aanzet is vol en de middensmaak is vrij krachtig waarin vooral het kruidige op de voorgrond treedt; in evolutie komen dan weer meer toetsen van rijp fruit naar voor; sappige, aangename wijn met fijne zuren.

 

 

RYE D' ARGENT

Rood "la Source" 2011

Kersenrode kleur met begin van tuillering. In de geur vooral zoethout en een zweem van honing en wat kruiden. In de smaak is hij duidelijk in wat geëvolueerde toestand met vegetale toetsen , tannine en ook wat zuren; al bij al blijft deze wijn krachtig en bezit ook nog mooi zwart fruit. We denken toch dat deze wijn jonger geproefd lekkerder was.

 

GENOELS - ELDEREN

Chardonnay "goud"

Druivenvariëteiten: 100% chardonnay en afkomstig van de oudste en best gelegen wijngaarden. De rijping is 12 maanden op hout en 6 maanden in cuves. Voorts 12 maanden sur lies en 1 jaar op fles.

Heel levendig voorkomen met mooie viscositeit en goudgele kleur. In de geur herkennen we hinten van fijne citrus, pompelmoes, meloen, wat anijs en licht fijne eiktoets. De aanzet is vol en evolueert naar een al even volle midden; naast het eik dat nog wat primeert in de smaak (toast), toetsen van fruit, meloen, en mineraal; de afdronk is lang en met fijne mineraliteit.