CHABLIS

Chablis 2012 Domaine Nathalie en Gilles Fèvre

 

Lichtgeel, eerder bleek, voorkomen. Een aangenaam en fris neusje met hinten van ananas, peer, citronelle is een prettige kennismaking voor deze chablis; qua smaak heeft deze wijn een fijne aanzet en in de mondvullende middensmaak herkent men dezelfde kenmerken als bij geurwaarneming; frisse zuren, mooie mineraliteit , de nodige vettigheid en een vrij lange sappige afdronk maken van deze gewone chablis een behoorlijke en genietbare wijn.

 

 

Chablis 1er cru "Vaillons" 2011 Domaine Jean Collet

 

Levendig voorkomen met een goudgele kleur en licht groen tintje; in de geur vooral rijp fruit, exotisch en ook wat hout. De smaak is vol, met tonen van rijp fruit, wat boter en een licht zuurtje; de afdronk is lang en vol ; een stevige en genereuze fruitige wijn die jammerlijk (voor de helft van de gepresenteerde flessen) wat overschaduwd werd door de muffe indruk van de houtlagering.

 

 

Chablis 1er cru "Fourchaume" 2013 Dampt frères

 

Levendig en kristalhelder voorkomen met licht goudgele kleur. De licht exotische geur met fijne minerale toets wordt intenser in evolutie; in de smaak toont hij een aangenaam fruitig karakter, vol en rond, wat boter en met een perfecte dosering van frisheid en mineralteit; een lange afdronk siert deze nog jong proevende wijn.

 

 

Chablis 1er cru "Beauroy" 2012 Domaine Hamelin

 

Mooi levendig voorkomen en licht goudgele kleur; de geur is heel aangenaam en evolueert bovendien in mooie zin met daarbij een waaier aan fruitige impressies en zelfs wat kruidige hint (munt); de volle aanzet zorgt voor een tamelijk strak begin die verder in de midden evolueert met een lichte fruitigheid en aangename zuren; aangenaam, sappig en een lange afdronk.

 

 

Chablis 1er cru "Mont de Milieu" 2012 Domaine Billaud-Simon

 

Levendig voorkomen en een goudgele kleur; de zeer lieflijke geur kenmerkt zich door een zacht verweven fruitpatroon met hinten van peer, perzik en wat ananas; de aanzet is vol en de voorbode van een ronde en krachtig evoluerende smaak; vooral aangenaam fruit (peer, kweepeer) , een kleine kruidige toets en vooral een krachtige, lange en sappige afdronk; in deze wijn is vooral de rijkheid imponerend.

 

Chablis 1er cru "Côte de Lechet" 2012 Domaine Jean Dauvissat 2013

 

Licht goudgele kleur in een kristalhelder en levendig kleedje; de geur is als kantwerk van delicate geurimpressies die vooral de mineraliteit benadrukken; wat pompelmoes, lichtjes broodkorst en wat kruidigheid, zowaar zelfs heel lichte toets van zoete petroleum. Na de volle aanzet explodeert de wijn naar een krachtige mondvulling waarin een lichte fruitigheid aanwezig is maar vooral door de fijne zuren inspeelt op de minerale kant en zijn elegantie bewaart; ook de nodige vettigheid is aanwezig; zeer sappige wijn en een ware delicatesse.

 

Chablis 1er cru "Vaulorent" 2009 Domaine Nathalie en Gilles Fèvre

 

Schitterend en levendig voorkomen met goudgele kleur en iets groen tintje; de geur toont vooral de ontloken en tegelijk zacht verweven fruittonen; vooral wat peer en iets amandel; fijn en delicaat smaakpatroon waar vooral zijn harmonie opvallend is; het versmoltene van fris en fijn fruit, vettigheid en fris zuur geeft een charmante en nu volop genietbare wijn; eindigend met een lekkere sappige afdronk waarin het fris fruitige weer de hoofdtoon is.

 

 Chablis grand cru "Les Preuses" 2010 Domaine Nathalie en Gilles Fèvre

 

Levendig en schitterend voorkomen en met goudgele kleur; complex geheel van fijne geuren die, vooral na walsen, zich laten bewonderen: hinten van accacia, iets amandel, licht getoast, exotisch fruit en wat floraal; de smaak zet zacht en mooi aan en ontplooit zich krachtig; fris door de mooie zuurtegraad, fijn en delicaat, tonen van perzik, mirabelle, sappig, een mooie mineraliteit; een grand cru op en top waardig.