KAPPLER

Pinot blanc 2015

Lichtgele kleur; in de geur voornamelijk geel fruit en wat florale hint; de aanzet komt fris over terwijl de middensmaak fruitig, elegant en aangenaam overkomt; eerder licht van structuur maar ook rond en wat vettigheid; pretentieloze maar aangename pinot blanc van goede komaf.

 

Riesling 2015

Zeer helder voorkomen met lichte kleur; eerder gesloten in de geur maar na evolutie aangename hinten van citrus; in de smaak een eerder frisse en wat nerveuze aanzet, wit fruit in de midden, ook wat impressies citroenzuur; toch wel smaakrijk en met een frisfruitige afdronk.

 

Riesling “prestige” 2015

Schitterend voorkomen met licht goudgele kleur; weliswaar wat aarzelend open komend maar nadien getuigend van mooie fruitigheid, wit fruit, wat perzik alsmede ook florale tinten, wat acacia; in evolutie ook wat meer geel fruit; mooie aanzet en gevolgd door een heel smaakrijke midden met veel structuur, evenwichtig, droog evoluerend en een fijne lichte impressie van wat citroenzuur en iets getoast in afdronk.

 

Pinot gris 2016

Heel lichtgele kleur; wat mineraliteit en fijn wit fruit in de geur die wel mooi evolueren; de aanzet is soepel, wat mild terwijl de middensmaak eerder droog overkomt met toetsen van geel fruit; smaakvol, mooie aciditeit en een middellange afdronk.

 

 

 

Pinot noir 2016

Jong overkomende rode kleur; de stevige geur komt zeer expressief over met een korfje van jong rood fruit; in de smaak is hij verrassend geconcentreerd voor een gewone pinot noir, één en al fruitigheid; op eind proeft met nog wat aciditeit en tannines die duidelijk wijzen dat hij nog wat moet evolueren

 

 

 

Pinot noir “cuvée St. Martin” 2015

Mooi kersenrode kleur met licht paars randje en tint, grote viscositeit; in de geur wat vanille en vooral hinten van krieken; de mooie aanzet belooft veel moois en dat proeven we direct in de midden: veel rood en zwart fruit zoals cassis en braambes en goed gestructureerd; volle harmonieuze wijn die na een tijdje volledig begint open te komen.

 

 

 

Muscat 2015

Levendig voorkomen met licht goudgele kleur; intens muscat in de neus maar ook wat ananas, voor velen een originele en frisse geur; de aanzet zet ook mooi fris en fruitig aan, opvallend mondvullend en heel fruitig; zeer zachte en fruitige middellange afdronk en fijne zuurtegraad.

 

 

 

Cremant d‘Alsace rosé

Sinds geruime tijd maakt Kappler een rosé cremant! We opteerden deze cuvée voor onze degustatie in plaats van de klassieke versie. Ieder jaar geeft hij een andere impressie en deze keer kon hij ons werkelijk bekoren met een loepzuivere, fris fruitige en zachte smaak met een perfecte aciditeit.

 

 

 

Gewürztraminer 2016

Licht goudgele kleur en levendig voorkomen; in de geur vooral fijne kruidige toets, wat kruidnagel en wat ananas; mooi rond en rijk van smaak, fruitig en kruidig en harmonieus.

 

 

 

Gewürztraminer “Im Schloss” 2015

Briljant voorkomen met mooie goudgele kleur; de geur is zacht en discreet waarin naast de fruitigheid we vooral wat hint van rozen waarnemen; in de smaak bevalt ons vooral zijn fijne fruitigheid, zijn enorme structuur zelfs met een zekere fluweligheid en fijne toetsen van floraliteit waaronder rozen; sublieme afdronk.

 

Gewürztraminer “Im Schloss” 1997 !!

Maar weinigen beseffen hoe een goede Elzaswijn kan evolueren. Twintig jaar lijkt normaliter uit de boze maar deze wijn bewijst dan net het tegendeel. Onze wijnmeester kuiste zijn wijnkelder en verraste zelfs Jean-Pierre met deze ’97. Het dient gezegd dat dit jaar bestempeld wordt als een buitengewoon jaar voor gewürztraminer in de Elzas. Achter dit uitgebreide gamma was het misschien moeilijk om diep te graven voor de juiste wijnnomenclatuur nog te vinden maar de samenvatting sprak boekdelen: schitterende goudgele kleur; een uitgesproken fijne geur die totaal niet laat vermoeden dat deze wijn 20 jaar oud is met rijpe fruittonen en opnieuw dat karakteristieke rozenhintje voor deze Im Schloss. Met een zalvige en tegelijk uitbundige fruitigheid, een discreet kruidig toetsje en nog een mooie aciditeit liet deze wijn zich perfect smaken! Sublieme beleving.