Degustatieverslag

  CHATEAU BONALGUE 20000 

Diep kersenrood voorkomen , intens en ondoorzichtig. Rijpe, complexe en gevarieerde fruittonen (bramen, cassis), wat zoethout , karamel en ook iets floraals. Naast de neus is de smaak al even expressief; mooi sappig en rijk; heel fruitig met een fris zuurtje, nobele maar versmolten tannines en eindigend met een zeer aangename en lange afdronk. Nog jong maar zo charmerend overkomend.

 

 

CHATEAU LA  ROSE FIGEAC 1998

Ondoorzichtig, diep kersenrood en mooie spiegel. Minder uitbundig dan de Bonalgue maar toch fruitig ; evolueert gedurig en krijgt meer aroma met eerder rode fruittonen, wat kruidigheid en iets vanille. Fruitig aanzettend in de mond en met  de middensmaak gekenmerkt door een zekere soeplesse, zachtheid en met een fris zuurtje, ook wat hinten van vlier. Nog lichtjes astringerend wordt deze wijn in evolutie mooier en mooier.

 

 

 

CHATEAU  TAILLEFER  1995 

Opmerkelijk zeer donker, intens en ondoorzichtig voor deze ’95-er, met wel een begin van evolutie in de kleine rand. Zachte geur van gestoofd fruit, een aangename dierlijkheid (ook wat koffie). Na walsen wordt de geur fijner en uitbundiger met geconfijte fruittonen. Zachte aanzet maar zet onmiddellijk verder met een volle smaak waarin de zwarte fruittonen opvallen; ook een zekere kruidigheid en nog een krachtige afdronk met wat tannine. Wordt krachtiger en smaakvoller in evolutie.

 

 

DOMAINE MAZEYRES   2001

Bijna zwarte kleur, ondoorzichtig, grote viscositeit en een zeer mooie spiegel. Mooi aroma, iets gebrand en met hinten van zwarte bes en braambes; in evolutie wordt het boeket prachtig en uitbundiger met tonen van cassis en krieken. Volle smaak, tegelijk sappig en met een zekere fluweligheid (verweven tannines); mooi rijp fruit en een tikkeltje subtiele kruidigheid en dierlijkheid. Parel van een wijn  die  bovendien eindigt met een mooie afdronk.

 

 

 

CHATEAU GAZIN  2000

Intens en ondoorzichtig voorkomen met een kleur die naar het zwarte neigt. Overweldigend boeket waarin alle geurcomponenten op subtiele manier zijn versmolten; heel verleidelijk met overheerlijke fruittonen (bosvruchten, zwart fruit…). Volumineuze wijn; sappig, fruitig, kruidig, wat zoethout en dit alles in perfecte harmonie; bovendien geruggesteund door een mooie fraîcheur. Werkelijk de  subtiele perfectie. 

 

 

DOMAINE HOSANNA   2001

Ondoorzichtig, bijna zwart voorkomen; amper een klein randje waarin nog wat paarse tint . Fantastische spiegel en viscositeit. Aarzelend openkomend in de beginfase vertoont de wijn een subtiel aroma met voornamelijk pittig zwart fruit en wat zoethout. Een volle aanzet die alle registers opentrekt. Grandioze versmolten middensmaak, vlezig, fruitig en fris. Een droomwijn met een perfecte harmonieuze smaakimpressie.