MEDOC

CHATEAU SOCIANDO MALLET 2009 HautMédoc

 

Zeer donker, nog bijna ondoorzichtig, paarse kleur. In de geur heeft hij wat tijd nodig om volledig open te komen; zwarte vruchten met kruidige toets, een vleugje tabak en wat vanille. Geconcentreerde smaak, vol met veel rijp fruit; zeer edele en enigszins stevige tannine zij het toch al met zekere zachtheid; gaat crescendo qua intensiteit; lange afdronk en krijgt in evolutie meer tonen van smakelijk rijp fruit.

 

CHATEAU CANTEMERLE 2014

 

Mooie aanblik door de mooi donker rode kleur met nog licht paars randje; in de geur ontwikkelen de aroma's van rood fruit zich met wat kruiden; de aanzet is rond en zacht waarna we een mooie smaak ontwaren met vooral fruit, wat kruidigheid en vergezeld met een mooie tanninestructuur; doorsmakend, pittig ook door de frisse toets; nu al genietbaar maar verdient nog wat tijd om meer versmoltenheid te bekomen.

 

CHATEAU SAINT-PIERRE 2015 Saint-Julien 2015

 

Zeer intens voorkomen en donkerrode kleur met paarse tint, opvallende spiegel; rijpe fruittonen van vooral braambes en bosbes, lichte kruidigheid, wat leder en vooral nog de invloed merkbaar van de houtrijping (hinten van eik en broodkorst); na evolutie worden deze geuren nog expressiever . Ondanks de grote materie zet de wijn toch zacht en fruitig aan; gaat crescendo in de middensmaak met een explosie van fruit en een kruidige toets; stevig, gecorseerd, intens doorsmakend en tegelijk verfijnd; zeer lange afdronk voor deze fantastische wijn.

 

CHATEAU LAFON ROCHET 2018 Saint_Estèphe 2015

 

Ondoorzichtig, paarse tint en fantastische spiegel; h eel aromatisch met veel nuances van rijp rood en zwart fruit, vanille en toetsen van nieuwe eik, ook wat zoete kruidigheid. Rijke, volle en intense wijn; toetsen van braambes en cassis; ondanks zijn jeugd kan de wijn al met zijn charme en evenwicht bekoren; een lange afdronk tekent deze alleszins heel verfijnde wijn.

 

 

CHATEAU PICHON LONQUEVILLE COMTESSE DE LALANDE 1998 Pauillac

 

De kleur is licht getuilleerd met klein bruin randje; in de geur herkennen we vooral tertiaire aroma's zoals truffel, kreupelhout, ook wat kruiden, laurier en iets dierlijks; de aanzet is zacht en tegelijk intens; vervolgens evolueert zijn smaak zich met nog mooie fruittonen; de tannine is totaal weg; complex en mondvullend en evenwichtig; volledig op dronk.

 

 

CHATEAU PICHON BARON 2015 Pauillac

 

Ondoorzichtig voorkomen met diep donkere kleur en paarse nuances. Heel aromarijke wijn met vooral veel hinten van zwart fruit (bosbessen, bramen, zwarte kers, pruimen), ook wat peper en klein dierlijk toetsje. De wijn verrast al van bij het begin door zijn tegelijk zachte en krachtige aanzet; daarna volgt een enorme smaakdiversiteit; fijn heerlijk fruitig en voor zijn jeugd al enige “romigheid”, een perfect evenwicht en met op en top edele tannines; intensiteit, diepte en puurheid; één en al schoonheid.

 

 

CHATEAU PALMER 1995 Margaux

 

Het voorkomen van deze wijn is nog steeds prima met een mooie rode kleur; de geur etaleert vooral door zijn verwevenheid van fruitaroma's met bosgeuren, iets floraal, wat leder en kruidigheid; gracieuze verwevenheid in de smaak, mooie fruittonen met vooral wat bosaardbei, de nuances zijn zo divers en intens dat ze moeilijk te omschrijven zijn; kracht, elegantie en finesse hand in hand, we onthouden vooral één commentaar: “sprakeloos”.