PIC ST LOUP

MAS THELEME

Cuvée premiccces witte wijn "Vin de France"

Mooie goudgele kleur en een zeer helder voorkomen. Zachte, aangename neus met hinten van pompelmoes, ananas en tevens heel floraal overkomend; de aanzet is zacht en de middensmaak is mondvullend waarin de geurimpressies bevestigd worden; vooral roze pompelmoes en floraliteit; kleine kruidigheid die vooral geaccentueerd wordt in de afronk die bovendien lang nablijft en klein niet storend bittertje. Heel aparte wijn die verrassend lekker voor de dag komt vanwege de ongewone combinatie van overwegend oude carignan blanc (!) met wat jonge chardonnay.

 

 

 

DOMAINE LES 4 PILAS

Cuvée Adèle "vieilles vignes" 2010

Languedoc Saint - Georges - d'Orques, een buur van de Pic St. Loup......

Ondoorzichtig voorkomen, diep kersenrode kleur met wat paarse rand. De geur is krachtig en waar vooral de kruidige en dierlijke hinten de toon bepalen met ook wat zoethout en koffie. De aanzet is vol en zet zich door in een krachtige maar fijne midden; mondvullend en met een aangename fraîcheur; zwart fruit , cassis en zelfde tonen als in de geurfase; in evolutie komt meer de souplesse van de wijn naar boven en komen de fruittonen zich ook meer manifesteren; nog veel nobele tannines en een lange afdronk. Een buur van de Pic St. Loups en leuk om eens te vergelijken.

 

 

 

 

 

 

MAS GOURDOU

Justin Onésime 2011

Ondoorzichtig met prachtige spiegel en met een intens diepe kleur, klein paars randje. Opmerkelijk expressieve geur, een tikkeltje floraal maar vooral verweven fruitimpressies die tegelijk fris overkomen. Volle aanzet waarin onmiddellijk het fruitige imponeert; echte fruitexplosie in de mond die heel gracieus overkomt door een fijne frisse toets en doorweven met een fijne kruidigheid; nobele tannines en eindigend met een krachtige afdronk met wat pepertoets.

 

MAS THELEME

Exultet 2009

Diep kersenrood, miniem klein rood randje en een prachtige schittering; iets aarzelend openkomend in de geur maar ontbolstert zich in een complex en prachtig geurpalet, veel fruitcomponenten, floraal (viooltjes) en iets getoast. Onmiddellijk beheerst door zijn fruitig karakter; volle, rijke, vlezige smaak met rijpe fruittonen; prettige wijn met edele tannines, een fijne fraîcheur en met ook kruidige nuances in de krachtige en lange afdronk.

 

 

DOMAINE DE L'HORTUS

Grande Cuvée 2010

Diep kersenrode kleur met kleine paarse rand en prachtige spiegel. De geur start met hinten van tabak, licht eucalyptus en wat gebrand maar evolueert met veel kruidigheid en wat calysse. In de smaak valt vooral de verwevenheid op; fijne tannines, mooi fruit en kruidigheid en vooral een frisse toets geven de wijn zijn harmonie; mooie, smaakrijke en lange afdronk waarin dan weer de fruitigheid naar boven komt.

 

MAS BRUGUIERE

La Grenadière 2010

Zeer diep en intens gekleurd voorkomen, naar het zwart neigend en met paarse rand; de geur komt wat aarzelend open met vooral veel kruidigheid en wat chocolade in de beginfase; evolueert wondermooi met wat fruit maar met vooral heel florale toetsen (viooltjes, zelfs wat rozen); de smaak zet acht en vol aan en evolueert verder naar een kloeke, sappige smaak met rijpe (rood en zwart) fruittonen,wederom wat florale toetsjes, nobele tannines en dit alles begenadigd door een knap ondersteunende aciditeit; ondanks al deze jeugdige en intens imponerende smaken siert er al een zekere fluweligheid doorheen deze gracieuze wijn.

 

CLOS DES AUGUSTINS

Sourire d'Odile 2010

Totaal ondoorzichtig voorkomen; intense, bijna zwarte kleur met paarse tint en prachtige spiegel. Een prachtig boeket siert de geur met veel rijpe en frisse fruittonen, wat blonde tabak en iets getoast. Tegelijk vol en zacht in de aanzet; een ware smaakbom: zeer evenwichtig smaakpatroon waarin alles aanwezig is; heel veel fruit, mooie fraîcheur, elegante tannines en een rijke structuur. De wijn eindigt met een ellenlange afdronk die nogmaals de klasse van de wijn benadrukt.

 

 

DOMAINE DE VILLENEUVE

Chant des Roches 2007

Nog ondoorzichtig voorkomen ; intens donkerrood en met een klein rood randje. De geur geeft aan dat de wijn iets ouder is dan voorgaande maar geeft toch de indicatie dat het om een stevige wijn gaat; gebrand, kruidig en nog wat hinten van humus en eucalyptus. Een volle en krachtige aanzet zet zich door in de smaak; structurele wijn, vol en vlezig met toch al een zekere zachtheid door de verweven tannines; zwart fruit en kruidigheid typeren verder deze mooie wijn.