NATIONALE PROEVEN

RUEDA Prius Solar de munosanchez 2004

Levendig en zeer helder voorkomen, licht strogele kleur ; delicaat en fijn aroma, mooi fruitig (licht exotisch), wat floraal, citronelle en een tikkeltje kruid maken de geur; fijne, lichte aanzet; mooi fruitig in de middensmaak, vult goed de mond, speels en elegant waarbij de geuraroma’s ook terug te vinden zijn in de mond; tamelijk lange afdronk met een fijn zuurtje.

 

 

 RUEDA Villa Narcisa, Javier Sanz  2004

Levendig en helder voorkomen, iets geler getint van voorgaande ; mooie viscositeit; ook fijne en delicate geur met ook iets vettige impressie (wat boter), fruitig (pompelmoes) en ook wat kruidigheid; volle aanzet, de middensmaak is fruitig en vol, smaakvolle wijn met zacht en niet storend bittertje in afdronk.

 

 

 BIERZO Descendientes de J. Palacios - Petalos del Bierzo 2003

Ondoorzichtig, zeer intense kleur (bijna inktkleurig)  met paars randje; moeilijk in de geur, in de beginne iets prikkelend dat in evolutie wel weg-ebd; gebrand, dierlijk, peper en zwart fruit; volle aanzet in de mond, komt heel warm en stoer over, sappig en heel veel rijpe fruittonen; bezit wel wat alcohol en wat zuur; nog zeer jong overkomend.

 

 

 TORO Dos Victorias Vinas Elias Mora 2003

Ondoorzichtig, intense, bijna zwarte kleur; mooi en expressieve geur met tonen van heel rijp fruit, ook een tikkeltje gebrand. Mooie en warme aanzet; mondvullend, sappig; warme en ronde wijn met edele tanines; ook wat alcohol in afdronk maar tevens een mooie en verfrissende aciditeit.

 

 RIBERA DEL DUERO Ribon 2003

Mooie intense, naar het zwart neigende kleur, mooie spiegel ; mooie geur met rijpe zwarte fruittonen, zelfs iets floraals, beetje dierlijk en tegelijk ook fris overkomend; mooie zachte en fruitige aanzet, evenwichtig en vol fruit in de mond; aangename wijn die ook fris overkomt door een mooi ondersteunende aciditeit.

 

 RIBERA DEL DUERO Hnos Pérez Pascuas, Cepa Gavillan 2003 

Zeer donkerrode kleur ; in de geur wat dierlijk en gebrand en veel fruit; halfvolle aanzet, iets meer afgeronde smaak, fruitig, sappig en ook fris; lange afdronk.

 

 RIBERA DEL DUERO Teófilo Reyes - Crianza 2001 

Ondoorzichtig en mooi intens voorkomen met donkerrode kleur; wat aarzelend openkomend kenmerkt deze wijn zich door een fijne, gevarieerde en delicate geur, fris en met mooie rijpe zwarte en rode fruittonen en een vleugje kruidigheid; mooie aanzet gevolgd door een fijnbesnaarde middensmaak; evenwichtig, karaktervol met mooie fruittonen wat kruidigheid, lichte vlezige tanines. Versmolten en genereuze wijn.

 

 RIBERA DEL DUERO Finca Villacreces, reserva 2000 - Hnos Cuadrado Carcia 2000

Donkerrode kleur met wat evolutie in rand, mooie spiegel ; zwoele maar mooie aroma’s van rijp zwart fruit, wat vanille, fijne kruidigheid en wat leder ; mooi openbloeiende smaak met gevarieerde smaakimpressies van zwart fruit en ledertoets ; vlezig, edele tanines, stoer en met een aanwezig zuurtje in de lange afdronk.