Vakantieontdekkingen

 

WEINGUT GEORG MOSBACHER

Deidesheimer Leinhohle Riesling trocken/erste Lage VDP  

Fonkelende licht strogele kleur; finesserijk aroma met vooral hinten van tropisch fruit, mango en physalis; mooie aanzet en een loepzuivere smaak die op deze impressies verder gaat; de voor riesling typische citroenachtige zuurtjes worden doorweven met fruitige accenten; elegant, sappig en fijne mineraliteit; een super lekkere riesling.

 

 

DECUGNANO DEI BARBI  UMBRIA 

“FRAMMENTO “  Orvieto classico  2021

Mooi lichtgele kleur; niet sterk uitgesproken aroma maar wel fijn met licht exotische tonen, ook wat rijpere fruit hinten  waarneembaar; in de mond verrast hij door een stevige aanzet en een vrij kloeke midden (wat vettigheid); aangename fruitigheid en mineraliteit zijn aanwezig in een persistente smaak welke eindigt met een mooie afdronk waarin een klein niet storend bittertje.

 

 

SAINT-VERAN 

Domaine des Correaux “Les Spires” 2019

Briljante licht goudgele kleur; in de geur ontwaart men hinten van geconfijt fruit, boter, vuursteen en wat citroen; ook iets gebrande toets (opvoeding op eiken houten vaten); in de mond gaat hij verder met dezelfde impressies; heeft wat tijd nodig om zich volledig te ontplooien en al zijn smaakkwaliteiten te laten bewonderen; een lange afdronk sluit deze prachtige Saint-Véran af.

 

 

MUSCADET SEVRE ET MAINE “Les Quinze Hommées”   Dom. Jéremie Huchet

De Les Quinze Hommées heeft een fonkelende witgele kleur; een zachte neus waarin zeer herkenbaar de fijne aroma’s van tropisch fruit met iets meer rijpe toets, ook wat florale hinten. In de smaak is de aanzet strak en fris die het mondgevoel direct openen; in het midden blijft hij met zijn fris-fruitige toets verder draven; persistent en met fruitige zuren terwijl de mooie afdronk speels en fruitig is.

 

 

CHEVERNY     PINOT NOIR “Vinum Fustis” 2020  Domaine Le Petit Chambord

Ondoorzichtig voorkomen met een fonkelende diepdonkerrode kleur; zeer intense geur waarin men als het ware een hele fruitkorf weet te ontwaren van vooral rijp rode en zwarte vruchten; in de smaak is hij zeer mondvullend waar de pinot noir al zijn typerende charmes naar boven haalt, zoals kersen, bramen, wat confituur; de tannines zijn nog waarneembaar maar op zeer zachte en edele manier; verrassend lekkere pinot noir uit de Loirestreek, die bovendien nog eindigt met een redelijk lange en zijdeachtige afdronk.

 

 

CHATEAU LES MERLES   “l ‘ ENVOL” 2018   PECHARMANT

Merlot (50) , cabernet (40) en malbec      Wijnmaker: vignobles “Lajonie”.

Degustatie: Mooie kersenrode kleur, mooie spiegel; de geur kenmerkt zich door rode, zwarte fruittonen en een lichte kruidigheid; de kleine evolutie op fles (jaargang 2018) heeft deze Pécharmant  al deugd gedaan: zachte aanzet gevolgd door een volle, sappige midden waar al een zekere fluweligheid te proeven valt; smaakrijk, mondvullend en vele fruitimpressies als framboos, braambes, cassis en wat zoethout; de tannines zijn mooi verweven. Een wijn die zich maar al te graag laat drinken.

 

 

CHATEAU LA CANORGUE 2020  LUBERON

Diep kersenrode kleur met paarse tinten en een fonkelend voorkomen. Uitnodigende geur die in evolutie meer en meer charmeert met mooie fruitimpressies en een klein dierlijk toetsje; de aanzet is mooi en in de middensmaak ontplooit hij zich verder op een charmante, fruitige en eerder zachte manier met in evolutie steeds meer variatie: dit is geen “blockbuster” maar een loepzuivere wijn, zijn fris en fruitig verweven karakter is impressionant en verlangt steeds om een nieuwe slok.

 

 

DOMAINE ALAIN JAUME  LIRAC  Dom  Clos de Sixte 2019

Degustatie: Diep rood-paarse kleur. In de neus domineren aroma's van gekonfijt en gestoofd rood en zwart fruit (kirsch, zwarte bessen, wilde bramen), ook wat hinten van chocolade en mediterraanse kruiden. De volle smaak is breed, zacht en kruidig; niet storende waarneembare tannines. In de krachtige afdronk geven lichte tonen van zoethout en peper deze wijn een verrassende lengte. Stoere, complexe en geconcentreerde wijn die veel smaakplezier weet te geven.