CORBIERES

WITTE WIJNEN

DOMAINE DU GRAND CRES

Cuvée Languedoc blanc 2008

TERROIR DE LAGRASSE

Mooie strogele kleur en viscositeit.

Vooral een exotisch aroma met hinten van ananas, peer, perzik, pompelmoes en een tikkeltje boter en kruidigheid.

De aanzet is vol, fris en aangenaam ; de middensmaak is rijp fruitig, vol en tamelijk krachtig getypeerd ; een mooie vettigheid en bovendien ook over een mooie fraïcheur beschikkende ; de afdronk is heel fruitig met wat pompelmoestint op het eind.

Vooral viognier getypeerd.

 

RODE WIJNEN

CHATAU SAINT ESTEVE

Cuvée prestige 2007

TERROIR DE BOUTENAC

Ondoorzichtig voorkomen, karmijnrood en paarse rand.

Geur begint met tonen van gestoofd rijp fruit ; de heel lichte kruidigheid in de aanvang evolueert naar meer intense kruidige impressies ; ook wat vlierbes.

Mooie aanzet ; een elegante fruitige midden met kruidige ondertoon alsmede ook wat houtimpressie. Al soepele wijn voor zijn jeugd en iets peperachtige afdronk.

 

DOMAINE SERRES MAZARD

Cuvée Origine 2007

TERROIR DE SAINT VICTOR

Intens karmijnrood, paarse rand.

Zeer aromatisch waarin vooral de rozemarijn heel sterk op de voorgrond treedt ; ook wat wilde bloemen en animale ondertoon ; evolueert als het ware meer geparfumeerd.

Volle aanzet ; de smaak is intens rijp fruitig en kruidig ; deze kruidigheid neemt toe waardoor het « wilde » karakter benadrukt wordt : de garrigue op en top ; warme wijn met body, nobele tannines en ook in evenwicht door een ondersteunende aciditeit ; bezit zelfs al een zekere elegantie.

Een rijke afdronk met wat tonen van zoethout voor een opmerkelijke wijn .

 

DOMAINE DES FONTENELLES

Cuvéé renaissance 2007

TERROIR DE MONTAGNE D’ALARIC

Ondoorzichtig voorkomen met een bijna inktwarte kleur, een klein paars randje en mooie viscositeit.

Wat aarzelend open komend getuigt de geur van een zekere concentratie en versmoltenheid van prachtige aroma’s ; rijpe fruit en zachte kruidigheid met ook wat ledertoon ; in evolutie vooral expressie van tijm. Mooie, volle en tegelijk zacht aanzet ; intens en enigzins fluwelig startend in de smaak evolueert hij zeer krachtig ; mooie fraîcheur, wat houttoon ; aangename lange afdronk waarin zowel de fruitigheid als de kruidigheid van de smaak nog bekrachtigd wordt.

 

CHATEAU DE LASTOURS

cuvée Simone Descamps 2006

TERROIR DE DURBAN

Mooie kersenrode kleur met nog iets paarse tint, veel viscositeit.

Uitbundig en tegelijk delicaat aroma waar vooral de garrigue op de voorgrond treedt ; ook een versmoltenheid aan aromacomponenten valt op.

Een zachte aanzet is de voorbode van een versmolten smaak, delicaat en evenwichtig, fris en met tonen van braambes ; een rondeur met fijne fruitige en kruidige impressies ; een mooie aangename afdronk siert verder deze wijn.

 

VIGNERONS DE CAMPLONG 

« Cuvée Les Vignerons de Camplong 2006»

TERROIR DE LAGRASSE

Zeer donkerrode kleur met paarse tint en mooie viscositeit.

« Bevallige » geur met mooie expressies van rijp rood fruit en wat lichte eiktoets ; in evolutie krijgt de « garrigue » meer de bovenhand ; ook wat frisse geurtonen (iets eucalyptisch).

Een mooie en evenwichtige smaakrijke midden die we echt als « flatteur » mogen bestempelen ; nobele tannines, een heel fijne fruitigheid en vooral garrigue in de afdronk ; een mooi uitgebalanceerde wijn met delicate smaakcomponenten. Puur genieten van een prachtige Corbières.

 

CHATEAU MANSENOBLE

Cuvée reserve 2005

TERROIR DE MONTAGNE D’ALARIC

Donkerrode kleur waarin het paarse is verdwenen .

Zeer kruidige neus, met vooral wat hinten van peper en ook wat tijm.

Volle en zachte aanzet die gevolgd wordt door een mooie evenwichtige smaak met zowel fruitige als kruidige nuances ; een wijn die zeer smaakrijk overkomt, sappig en krachtig evoluerend in de mond. Een voorbeeld van een prachtige, zeer harmonieuze wijn en eindigend met een smaakrijke afdronk.

 

CHATEAU DE CARAGUILHES

Cuvée Solus 2008

TERROIR DE BOUTENAC

Ondoorzichtig voorkomen met een karmijnrode kleur en paarse tint.

Nog wat aarzelend openkomend geeft de wijn nadien zijn delicate impressies prijs ; vooral kruidig, wat eik en zwarte fruittonen.

Een volle aanzet en een rijke, krachtige middensmaak ; sappig en met veel structuur ontvouwt de wijn al zijn kruidige en (zwart) fruitige nuances ; nog zeer jong overkomend en met boordevol positieve impressies voor de toekomst eindigt dezewijn met een ellenlange afdronk.