ZUIDWESTEN

CHATEAU LAULERIE Montravel sec "Comtesse de Ségur" 2018                                         

Levendig en kraakhelder voorkomen. Heel aromatisch, sauvignon getypeerd (kruisbes),  heel fris en tegelijk lichtjes beïnvloedt door de hout opvoeding (eik), krachtige expressie van de citrus toetsen , hinten va perzik en mandarine; in de mond opnieuw explosie van het exotisch fruit, zijnde wel minder dominant dan in de geur; de smaak is minder uitbundig maar blijft karaktervol en is ook robuust; harmonieus met een mooie fraîcheur, wat subtiele toets van peper in de afdronk.

 

 

 

CHATEAU LAFFITTE TESTON Cuvée Ericka 2017 Pacherenc du Vic Bilh sec

Opzettelijk wat laat geoogst om de aroma’s van rijpe druiven op te zoeken; 12 uur weking; zeer zachte persing; gisting en opvoeding voor 80% op nieuwe eikenhouten vaten (8 à 9 maanden)

Levendig voorkomen met een diep goudgele kleur; bevallig in de neus, wat honing, vanille en geroosterd brood, fruitig (ananas, mango en sinaasappelschil), witte bloemen. Rijke en complexe smaak; opvallend droog daar waar de geur iets zachtere indruk achterliet; persistent, in evolutie mooie expressie van de geuraroma’s met vooral hint van sinaasappel.

 

CHATEAU BAUDARE  Vieilles Vignes 2017  Fronton

Intens donkerrood van kleur en met paars randje; mooi rijp fruit in de geur waarin vooral hinten van zwarte bes, cassis en myrtille, tikje animaal, kruidig  en wat tabak (négrette) ; in de monde direct aandacht naar de rijpe fruittonen; ook wat lichte vegetale kruidigheid; soepel, sappig en met voldoende kracht verrast ons deze lekkere Frontonwijn.

 

 

 

 

CHATEAU LAULERIE Montravel rouge "Comtesse de Ségur" 2016 

Intense donker rode kleur en paarse rand; Mooi aroma met rijp fruit, zwart en rood ; vooral braambes, vlier , wat kruidigheid. Zelfde impressies in de smaak; vol en rijk en al wat verweven, alsmede nog wat strengheid door de edele tannines; ook wat pepertoets in de afdronk. Aangename wijn.

 

 

CHATEAU MOULIN CARESSE Montravel rouge "Cent pour 100"  2015

Diepe intense kleur, iets naar het zwarte toe neigend, met nog wat paarse schijn en hoge viscositeit.  In de geur heerlijk rood fruit, wat peper, en kruidigheid, calisse; ook gebrande toets; sappig in de mond met rood fruit en invloed van de houtrijping; vooral een genereuze wijn met veel diepte; persistent en met mooie, nog duidelijk aanwezige, tannines. Klassewijn, voor de meesten een openbaring als rode wijn in deze streek van Montravel; heeft duidelijk nog heel wat toekomst voor zich.

 

 

 

MADIRAN CHATEAU LATREILLE SOUNAC 2004 

Nog mooi intens van kleur met wel begin van evolutie. Complexe versmolten geur met vooral zwart gekonfijt fruit en wat fijne kruidigheid na walsen. In de mond fruitig, vooral gestoofd fruit, gecombineerd met fluweelzachte tannines; charmerend door zijn evolutie, zeg maar zachte body, evenwicht en eindigend met een lange, kruidige afdronk.

 

 

 

CAHORS   CHATEAU FAMAEY   prestige (fût de chêne) 2016

Kersenrood. In de geur vooral zeer mooie en rijpe fruittonen en iets vanille; vooral cassis, zwarte kers, pruimen en wat ledertoets; soepele aanzet gevolgd door een tegelijk elegante en krachtige midden; complex: sappig, mooi rijp fruit, en kreupelhout en ook iets  zoethout. Prachtige, nu al  toegankelijke wijn met frisse toets en lange, krachtige afdronk.

 

 

 

CAHORS  CHATEAU DE  GOUDOU " renaissance" 2015  

Zeer intense en donkerrode kleur met paarse tint, ondoorzichtig; geconcentreerde geur, wat gerookt, met tonen van zowel zwart rijp fruit, koffie, floraliteit, pels; intense smaak nog gemarkeerd door de opvoeding op eikenhout maar die toch een zekere elegantie al tentoon spreidt; doorweven met zwarte, rijpe fruittonen, edele tannines en zeer aangename fruitige afdronk met kruidige ondertoon. Nog jong overkomend maar vooral zich etalerend als een ware prachtwijn.