OOSTENRIJK

BLAUFRÄNKISCH Gmärk

Druif:  100% Blaufränkisch

Wijngaard en bodem: Leem, kies. Vinificatie: Grote en kleine houten vaten

Beschrijving:   Granaatrode kleur met paarse tint; een mand vol fruit in de geur, vooral kersen, en ook kruidigheid (kruidnagel). De aanzet mag er wezen en daarna volgt een heel fruitige smaak met nog wel wat , fijne, tannines; mooie afdronk voor deze wijn die het moet hebben van zijn pittige en jeugdige fruitimpressies.

 

 

 

St. LAURENT

Herkomst en Bodem: Burgenland, Leembodem, klei
Druivenras:  St. Laurent

Handmatige oogst en v eroudering door rijping in 500l eiken vaten.

Beschrijving:   Diep kersenrode kleur met paarse tint en ietsje doorzichtig. Veel fruit (vooral gedroogd fruit en kersen) in de geur met ook wat kruidigheid en lichte maar aangename dierlijkheid; een ware uitnodiging om te proeven. Mooie evenwichtige wijn met veel variatie en structuur; fruitig, zachte tannines en een mooie viscositeit. Erg smaakrijke wijn met nog een mooie lange afdronk en die iedere kieskeurige wijnproever naar hartelust wist te bekoren.

 

 

 

 

ZWEIGELT

Herkomst en bodem: Gols - Löss bodem 

Druivenras:  Zweigelt

Manuele oogst start begin september en de gisting laat men spontaan gebeuren in inox vaten.

Proefnotities: Prachtige diep kersenrode kleur met paarse tint. Mooi rijpe , rood en zwarte fruittonen (braambes, framboos, bosaardbei); de zachte en volle aanzet is de voorbode van een fijne en fruitige middensmaak; tegelijk vlezig en iets fluwelig met nog wat duidelijke tannines en een fijne fraîcheur; een pittige en lange afdronk siert deze wijn die nog zeer jong overkomt.

 

 

 

 

 

 

 

ZWEIGELT & BW Trauben, Liebe u. Zeit

Druif:  Zweigelt 75% - Blauer Wildbacher 25%

Vinificatie: 18 maanden in grote fusten; Natuurlijke gisting, geen gebruik van sulfieten.
Op geen enkel moment filtering. Biodynamische wijn

Wijngaard en bodem: Leem, zandbodem.

Beschrijving: Ondoorzichtig voorkomen en d onker kersenrode kleur; heel “natuurlijk” overkomende wijn in de geur met hinten van kers en braambes en ook iets van gedroogde kruiden (salie); in de smaak is het vooral de verse fruitigheid (vooral weer de kersen) en het iets animale die opvallen; het is een smaakvolle, karaktervolle en sappige wijn met veel diepgang.

 

MORILLON 2010

Herkomst en Bodem: Südsteiermark, minerale - basalt 
Druivensoort:Morillon = Chardonnay
Oogst: Handmatige oogst – biodynamisch; fermentatie:opvoeding in stalen cuves

Beschrijving: Helder voorkomen en bleekgele kleur , zeer fris en aromatisch overkomend met hinten van vooral wit steenfruit (perzik), ook wat citrus en meloen; heel aangename en expressieve wijn met fijne fruittoetsen (in retro weer wat perzik ) en begenadigd door een uiterst mooie fraîcheur; vrij lange afdronk kenmerkt nog deze bijzonder knappe wijn.

 

GRÜNER VELTLINER Heiligenstein

Herkomst: Kamptal, wijngaard Heiligenstein 

Druivenras: Grüner Veltliner, wijnstokken 25 jaar oud, 4500 stokken per hectare

Bodem: Loess en leembodem

Beschrijving: Mooie gele kleur; de geur begint eerder zacht en delicaat en evolueert met rijpere geuren van pompelmoes, ananas, appel en pêche de vigne, ook wat foraal. De aanzet is mild (iets prikkel in de beginne maar ebt weg); gestructureerde middensmaak, krachtig en bijzonder smaakrijk: om rustig van te genieten.

 

ROTGIPFLER "Anninger"2010

Herkomst: Traiskirchen, Thermenregion.

Druivenras: Rotgipfler van 10-20 jaar oude stokken. Een in de natuur spontaan ontstane kruising tussen Frühroter Veltliner (Malvasier) en waarschijnlijk Traminer. Rijping gebeurt in grote neutrale houten vaten op gist gedurende 4 maanden

Bodem: Bruine leembodem op leisteen van verpulverde zeeschelpen

Rendement: 45 hl / ha.

Proefnotities: Lichtgele kleur met groen tintje en mooie viscositeit. Zeer mooi ,gevarieerd en complex aroma van rijp en delicaat fruit, wat abrikoos, mango en licht lieflijke rozengeur; mooie frisse aanzet die evolueert naar een smaakrijke en harmonische midden, heerlijk fruitig met een tikkeltje kruidigheid en een gracieuze afdronk. Overheerlijke wijn met veel diepgang.

 

 ZIERFANDLER "Anninger"2010

Herkomst: Traiskirchen, Thermenregion.

Bodem: Bruine leembodem op leisteen van verpulverde zeeschelpen

Druivenras: Zierfandler, is kruising tussen Grüner Veltliner en Roter Veltliner.

Rijping: In grote neutrale houten vaten op de gist gedurende 4 maanden. Rendement: 45 hl / ha.

Proefnotities: lichtgele kleur; de geur is delicaat met diverse hinten van citrus, rijp fruit, wat amandel en buxus. Een volle en milde aanzet wordt gevolgd door een vrij geconcentreerde middensmaak, met rijpe exotische fruittonen en een wat kruidig aksentje in de afronk. Pittige wijn die bovendien zeer mooie evolueert.