De “kleine grootheden” van Bordeaux

 

CHATEAU SECRET DE RIBEBON  Bordeaux Supérieur 2020

Licht doorschijnend  voorkomen, kersenrode kleur; aroma komt aangenaam en zachtjes  “geparfumeerd” over met vooral tonen van kersen, bramen en ook wat tabak; vlotte aanzet en een toegankelijke, vlotte smaak; eenvoudig maar toch met zekere structuur; nog jong overkomend en bepaald door zijn fruitigheid met mooie frisheid.

 

 

 

CHATEAU PUY D'AMOUR Grains de Folie 2020 Côtes de Bourg

Opmerkelijke zeer intense donkerrode kleur met paarse tinten; intens aroma van rijp fruit en wat réglisse; half intense aanzet gevolgd door een persistente mondvullende smaak; zoals in de geur ook nu wederom die rijp fruitige (eerder zwarte) tonen, vooral braam en vlier; krachtige wijn die ook een mooie fraîcheur bezit terwijl in de afdronk de tannines nog zachtjes voelbaar zijn.

 

 

 

Chateau SAINTE MARIE  Vieilles Vignes  Bordeaux Supérieur 2020

Een mooie en intense kleur met paars getinte rand; zachte aroma’s waarin het rode fruit de bovenhand neemt te samen met wat lichte kruidigheid en in evolutie wat zoethout; eerder een fluweelachtige structuur, toch rijk en met voldoende body en zekere complexiteit; een zachte fruitigheid en perfecte aciditeit; typische aangename Bordeauxwijn.

 

 

 

CHATEAU ROQUE LE MAYNE  Castillon  Côtes de Bordeaux 2020

Intense paarse kleur, grote viscositeit; zacht “bedwelmende” geur met hinten van  rood fruit en toetsen van mokka; al een heel aangenaam gevoel van bij de aanzet; volle smaak die crescendo gaat met fruitige impressies en verweven tannines; een sappige, lekkere en evenwichtige wijn; een  mooie fraîcheur (wat munte?) en een aangename afdronk als afsluiter.

 

 

 

CHATEAU CROIX MOUTON  Bordeaux-Supérieur 2020

Mooi intens donkerrode kleur met paarse tinten en grote viscositeit; flatterende geur, fruitig, wat kruidigheid en iets zacht rokerig; op en top smaakrijke midden  met zachte fruittonen en totaal verweven tannines; harmonie, zachtheid en concentratie tegelijk en eindigend met een zeer aangename afdronk; super lekkere wijn die gerust nog enige jaren op zijn élan zal blijven.

 

 

 

CHATEAU PUYGERAUD Francs-Côtes de Bordeaux 2020

Intens kersenrode kleur met paarse tint en grote viscositeit; begint met een zachte en subtiele geur van rijp fruit; komt in evolutie meer en mooi open ; de aanzet begint eerder zacht maar ontwikkelt zich vrij vlug in een volle smaak  met een rijke structuur; complexe rode en zwarte fruittonen; in de afdronk komen de tannines nog wat streng over: deze wijn toont zich nog wat jong maar bezit al heel wat charme én potentieel.

 

 

 

CHATEAU LANESSAN  Haut-Médoc cru bourgeois 2020

Heel intens en ondoorzichtig voorkomen met donkerrode kleur. De geur komt zeer expressief over met rijpe fruittonen (vooral zwart fruit) als ook hinten van kruiden (lijkt wat op oosterse “vierkruiden” mengeling). Onmiddellijk een fruitige en volle aanzet die zich verder op een krachtige wijze ontplooit; heel mooie structuur, evenwichtig en vooral sappig en met een aangename fruitig- en kruidigheid; energieke wijn met een smaakvolle diepgang.

 

 

CHATEAU DE RICAUD  GRAND VIN Cadillac Côtes de Bordeaux 2018

Zeer intens, ondoorzichtig voorkomen met een bijna zwarte kleur, paarse rand en grote viscositeit; in de geur noteren we vooral zwart fruit, kruidigheid, zoethout en een nobele eiktoets (iets zacht rokerig); een volle aanzet dendert voort in een volle, smaakrijke midden waarin het rijpe fruit en de kruidigheid zich manifesteren op een tegelijk krachtige  en sensuele manier; heel lang en eindigend in een krachtige afdronk met tastbare, edele tannines. Nog vele jaartjes voor de boeg.