ARGENTINIË

WITTE WIJNEN

CANDELA “CLASSIC” TORRONTES 2007

Degustatie :Levendig voorkomen, licht strogele kleur en mooie viscositeit. De geur is heerlijk, als het ware “geparfumeerd” met een waaier van exotische fruittonen, citrus en bovendien een subtiele muscat-tint. In de mond heeft hij een mooie aanzet gevolgd door een frisse, elegante en fruitige midden waarin de waargenomen geurimpressies bevestigd worden. Speels en mooi blijvend in de mond is dit een aangename wijn bestemd om jong te drinken om alzo optimaal te kunnen genieten van zijn elegantie en aromatische eigenschappen.

 

 BODEGAS CATENA ZAPATA “ALAMOS” CHARDONNAY 2006

Degustatie : Kristalhelder, zeer levendig en lichtgele kleur. Mooie geur waarin de exotische hinten en het florale naar voor komen; bovendien geeft een frisse botertoon en wat vanille een onmiskenbaar knipoogje naar de chardonnay. Evolueert mooi met vooral tonen van mango en ook iets geroosterd. Mooie droge aanzet; de middensmaak is gewoonweg heerlijk met in retro zelfde impressies als in neus: floraal, exotisch en wat vettigheid. Bovendien zeer persistent, mooie aciditeit en een mooie afdronk met wat hinten van nootjes.

 

RODE WIJNEN

VINA PALO ALTO “COIRON” MERLOT 2003

Degustatie :Jammer genoeg waren er tijdens deze degustatie wat flessen die minder zuiver over kwamen (lag het aan het transport of aan de eerste vrieskoude?). Van de goede flessen konden we alvast dit onthouden: kersrood met wat evolutie; zacht aromatische geur iets dierlijks aanzettend met nadien tonen van rijp fruit (braambes, framboos). Mooie aanzet met in de mond vooral fruit, kruidige aksenten en hout; klein bittertje in de afdronk.

 

 

 MASI “PASSO DOBLE” MALBEC- CORVINA 2005Vigneti la Arboleda in Tupungato/Mendoza

Degustatie : Robijnrood met paarse rand, zeer visceus. Rijp rood fruit in de geur met vooral tonen van kers en framboos.Zachte aanzet met onmiddellijk een elegante middensmaak met mooie fruittonen , vooral wat pruimen; persistent en evenwichtig overkomende wijn met een aangename afdronk. Kortom een lekkere wijn die iedereen wist te bekoren.

 

 

 

 GOYENECHEA « CENTENARIO » CABERNET-SAUVIGNON 2002

Degustatie : Kersrood , licht paars tint en wat uitdeinende rand. Zacht aroma waarin wat pruimtonen de bovenhand krijgen. Volle aanzet die overgaat in een evenwichtige en volle middensmaak, wat dierlijk, zoethout en in evolutie veel zwart fruit; duidelijk de lagering op houten vaten. Mooie elegante afdronk met nog wat tannines. Misschien voor velen een minder toegankelijke wijn op dit ogenblik maar wel subtiel.

 

 

 BODEGAS CALLIA « MAGNA » TANNAT 2006

Degustatie : Ondoorzichtige, intens donker –paarsrode kleur. In de geur direct geroosterde impressies en wat eiktonen; in evolutie ook rijp zwart fruit (cassis, vlier)en fijne kruidigheid. Volle aanzet en middensmaak; krachtig maar vooral sappige smaak met meer fruittonen in de mond, ook wat chocolade toets. Stoere, prachtige wijn met aangename tannines. Een vergelijking werd vrijwel direct gemaakt met de stijl van mooie madiranwijnen. Zeer geslaagd.

 

 

 

 GOYENECHEA “QUINTA GENERATION” MALBEC 2001

Degustatie : Nog vrij intens van voorkomen, omzeggens geen evolutie. Mooie neus met eerst wat rood en zwart fruit (vooral wat braambes en cassis), daarna hinten van peperkoek (specerijen); in evolutie ook dierlijk. Volle en krachtige smaak met rode en zwarte fruittonen, hout, wat kruidigheid en nog wat tannines. Ook een krachtige afdronk voor deze rustieke wijn die in evolutie wel wat zachter overkomt.

 

 

 FINCA LA AMALIA “DOS FINCAS” CABERNET-MALBEC 2004

Gevestigd in de Ucovallei (Mendoza) ; komende van 2 wijngaarden 60% cabernet- sauvignon uit San Carlos en 40% malbec uit Tunuyan

Degustatie : Kersrode kleur met licht paarse tint, iets doorzichtig. Versmolten en verweven geurindruk; zachte fijne dierlijkheid en na walsen meer rood en zwart fruit. Smaakvolle wijn, rond en evenwichtig met mooie fruittonen; persistent en mooi openbloeiend in de mond; krachtige afdronk met fijne tannines. Evenwichtige en zeer lekkere wijn, mooi op dronk maar zeker nog enkel jaartjes tegoed. Volgens de meesten duidelijk grote “médoc-allures”.