Mercurey

DOMAINE DE L’EVÊCHÉ

 Cuvée Les Murgers 2021

Mooie robijnrode kleur, licht doorschijnend; heel charmerend in de geur,  biedt aroma’s van rood fruit en een fijne discrete eiktoets die in evolutie een iets meer getoaste indruk geeft. Een mooie aanzet die zich ontplooit in een zachte en persistente middensmaak, sappig en mooi ondersteunende aciditeit; lange en smaakrijke afdronk; deze” Les Murgers” is zowaar een verleidelijke wijn die nog jong maar al zeer genietbaar is en eindigt met een lange smaakrijke afdronk..

 

 

DOMAINE DE SUREMAIN

Mercurey Premier cru Clos l'Évêque 2018.

Levendig voorkomen, mooie spiegel en diep kersenrode kleur; discreet openend in de geur ontwaren we in evolutie geconcentreerde rijpe fruittonen, vooral wat kriek, ook iets kruidig, nog voelbare maar edele tannines, sappig, complex en ook fris evolueert deze wijn zich op sierlijke wijze.

           

 

DOMAINE DU MEIX FOULOT

Mercurey 1er cru Clos du Château de Montaigu 2019

Half transparant voorkomen, kersenrode kleur met licht uitdeinend waterrandje; zacht aroma, eerst wat animaal nadien komen  zachte kruidige hinten op de voorgrond en ook rood fruit (kers); in de smaak profileert hij zich vooral zeer evenwichtig; heeft wat tijd nodig om zich volledig te laten genieten maar wordt héél aangenaam; diverse fruitige tonen (waarbij vooral cassis en braambes); vooral nadruk op elegantie en versmoltenheid.

 

 

DOMAINE THEULOT-JUILLOT

Mercurey 1er cru “La Cailoutte” 2018:

Zeer mooie donkerrode kleur met nog iets paars randje; de geur begint onmiddellijk met zeer intens fruittonen en voelt bovendien zeer versmolten aan, ook een discrete houtoets; de aanzet is fruitig en fris overkomend; harmonische wijn, heel fruitig en sappig en met een pittige fraîcheur; in de afdronk noteren we zwart fruit.

 

 

DOMAINE MICHEL JUILLOT

Mercurey Les Vignes de Maillonge” 2020

Intens donkerrode kleur met paarse tint; veel variatie in de geur met fruit (zwarte bes, braambes), zoete kruidigheid, en ook wat animale toets (pels) en floraal (rozen); tamelijk volle aanzet, krachtig openbloeiend in een sappige en geconcentreerde smaak; ook heel gestructureerd en lang; in de afdronk veel nuances van rood fruit (framboos); jong, aangenaam en evenwichtig.

 

 

Mercurey Premier cru “Clos des Barraults” 2019

Mooie kersenrode kleur; de geur verleidt door expressieve zachte en versmolten aroma’s , veel variatie met rijpe fruitimpressies (rood fruit en cassis), lichte zoete kruidigheid, toetsje cacao en “wilde” aroma’s. De aanzet is vol en wordt direct gevolgd door een intens fruitige smaak (vooral framboos); gevarieerde complexe smaakimpressies die zowel mondvullend, rijk als versmolten zijn; sappig en eindigend in een zeer lange afdronk met vooral veel rijp rood fruit; een “knabbelwijn” die impressioneert met zijn verwevenheid aan smaken.

 

DOMAINE JEANNIN- NALTET

Mercurey 1er cru Les Naugues 2020

Intens donkerrode kleur, levendig voorkomen en een briljante spiegel; in de geur is hij expressief en gevarieerd met zachte en rijpe fruitaroma’s, zoals bosaardbei en framboos; doorweven met een fijne zachte kruidige hint; ook wat kreupelhout, mokka, zoethout en zelfs een florale toets (viooltjes); sierlijke aanzet en een intense en sappige smaak, vol met rijpe fruitimpressies zoals in de geur; voelbare maar zijdeachtige tannines en een intense fruitige afdronk; een gracieuze wijn die opvalt door zijn versmoltenheid en een verborgen krachtig potentieel.

 

Mercurey 1er cru “Clos des Grands Voyens” 2020

Zeer intens donkerrode kleur, ondoorzichtig voorkomen; expressieve en divers  rijp rode en zwarte fruittonen imponeren in de geur, ook wat zoethout. De aanzet verrast door zijn intensiteit terwijl we in de smaak mogen getuige zijn van een enorme concentratie van diep rijpe fruitimpressies en wat dierlijkheid (pels);ook wat mineraliteit;  krachtige, sierlijke wijn met ook een mooie fraîcheur en véél beloftes voor de toekomst.