LE SUD-OUEST

WITTE WIJN

CUVEE MARIE 2007 CHARLES HOURS (CLOS UROULAT)

JURANCON

Mooi levendig voorkomen met goudgele kleur. “Bevallig aroma” met veel variatie en complexiteit; expressief en tegelijk delicaat met mooie hinten van banaan, ananas, perzik en bloemen. Smaakvolle en mondvullende wijn waarin de fruitigheid en een subtiele houttoets gedragen worden door een mooie aciditeit. Tonen van perzik, mango, ananas. Schitterende wijn met een knappe, frisse en doorsmakende afdronk.

 

RODE WIJNEN

CHATEAU SAINT LOUIS 2006

FRONTON

Donkerrode kleur met iets doorschijnend voorkomen. Traag evoluerend in de geur maar toch mooi; warm, zwart fruit, champignons en wat leder. Een halfvolle aanzet is de opener voor een redelijk smaakvolle wijn; versmolten, mooi fruitig, wat kruidigheid en nog wat niet strenge tannine. Goede afdronk, warm en fruitig.

 

 VIGNOBLE D’ELIAN DOMAINE ELIAN DA ROS 2006

COTES DU MARMANDAIS

Zeer intens en ondoorzichtig voorkomen; donkerrode kleur met iets paarse tint. In de geur stelen de warme en uitbundige fruittoetsen de show: krieken, kersen, pruimen en ook wat ledertoets. Een zachte aanzet is de voorbode van een gracieuze, expressieve fruitige middensmaak met opnieuw dezelfde fruitimpressies als in de geur; ook wat zoethout en cassis. Niet alleen fruitig maar bovendien een “levendige” smaakimpressie die bovendien eindigt met een prachtige afdronk.

 

 DOMAINE BERTRANOUX 2005

PECHARMANT

Zeer intens en ondoorzichtig voorkomen met donkerrode kleur en licht paarse rand. Expressief geurenpalet van zwart fruit, kruidigheid (laurier) en bosgeuren (wilde champignons). Volle aanzet, warm en mondvullend; de smaak geeft al een zekere fruitige versmoltenheid zeker te wijten aan de perfecte rijpheid van de druiven; een mooie “verborgen” fraîcheur en dito tannine zorgen voor een uitgebalanceerde wijn die heel sappig is en een krachtige afdronk heeft.

 

 CUVEE CHARLES DE BATZ 2006 DOMAINE BERTHOUMIEU

MADIRAN

Bijna zwarte, ondoorzichtige kleur met paarse tinten. Stoere “wilde” en volle geur waarin fruittonen en kruidigheid aanwezig zijn. De volle aanzet gaat verder in een al even volle en geconcentreerde middensmaak; krachtig en sappig en al begenadigd met een onmiskenbare charme. Een zeer krachtige afdronk typeert de stijl van deze mooie wijn die alles te bieden heeft van wat we van een goede madiranwijn mogen verwachten en dit bovendien aan een vriendelijk prijskaartje.

 

 CUVEE HAÎTZA 2006 DOMAINE ARRETXEA

IROULEGUY

Ondoorzichtig, intens en een naar het zwart neigende kleur. Heel fruitig in de geur met tonen van zwarte bes, cassis en ook wat rood fruit; daarenboven getuigt de geur van een opmerkelijke frisheid. De smaak is vol, krachtig, sappig en fruitig (vooral cassis); een zachte kruidigheid , een zekere versmoltenheid al in de kracht en een lange afdronk getuigen verder van de complexiteit en kwaliteit van deze wijn. Een bewijs dat ook in de Pyreneeën uitstekende wijnen kunnen gemaakt worden.

 

 CHATEAU CHAMBERT Cuvee Ba rrique 2004

CAHORS

Mooie donkerrode kleur en een levendig voorkomen. De geur is tegelijk delicaat, gevarieerd en versmolten met hinten van zoethout, zwart fruit, myrtilles en wat speculoos; bovendien verweven met een zekere zachte kruidigheid die we als dille en anijs ervoeren. Een zachte aanzet is de voorbode van een fluwelige, versmolten smaak die zijn concentratie toch blijft behouden; tonen van o.a. rood fruit en zoethout. Een complexe en “natuurlijke klassieke” wijn die charmeert en eindigt met een prachtige lange afdronk.

 

 LES LAQUETS 2004 DOMAINE COSSE-MAISONNEUVE

CAHORS

Intens en ondoorzichtig voorkomen; een geconcentreerde, zeg maar, zwarte kleur; Wat aarzelend openkomend getuigt de geur van een onmiskenbare klasse (vanille, braambes en andere geconcentreerde fruittonen). Een zachte aanzet is dan weer de voorbode van een volle, rijpe en heel fruitige middensmaak; concentratie, kracht, vlezig, edele tannines en een fruitige krachtige afdronk. Heel evenwichtig waardoor de wijn echt als “flatteur” mag bestempeld worden ondanks het feit dat hij nog over heel wat potentieel beschikt.