CORBIERES CHATEAU MAYLANDIE

Le Cabanon Rosé 2017

 

Slechts heel licht rosé getinte kleur; aangename, eerder lichte, fruitigheid in de geur met exotische hinten en wat spekjes; verrassend in de mond met meer volume dat de geur deed vermoeden; verfrissend, vlot, droog, mooie structuur en lengte; een aangename fruitigheid (rood fruit, aardbei) voor deze opvallende wijn met body.

 

 

Esquisses rosé 2017

 

Kristalhelder, slechts miniem rosé tintje waar te nemen (enkel lichte pressurage van de druiven); de geur toont wat meer vettigheid dan de “Cabanon” met ook andere fruitwaarnemingen; wel een volle aanzet en een wijn met materie en inhoud; mooi droog, lang en fruitig in de smaak.

 

 

Exquises Esquisses blanc 2017: grenache blanc

 

Mooie diepe gele kleur; gracieuze geur: intens, wat boter en vanille, mooi geïntegreerd hout (eerder subtiele eiktoets), geel fruit (wat mango); niet toevallig is dit een vaak bekroonde wijn: evenwichtig, vol, sierlijke fruittoetsen; boordevol smaakgenot voor zowel rijke visbereidingen als wit vlees.

 

 

Le Cabanon Rouge 2017: carignan en cinsault

Intens voorkomen met diep donker rode kleur en paars randje; de “warme” geur doet denken aan confituur van rijp rood fruit; zelfde impressies in de mond; heel fruitig (kersen) en kruidig (zelfs een tikkeltje animaal); lang en persistent (wel wat alcohol op einde).

 

Exquises Esquisses rouge 2017: syrah

Zeer intens voorkomen met donker paarsrode kleur; intense warme, fruitige en kruidige geur; in de smaak wordt hij gekenmerkt door een korfmand rijp rood en zwart fruit, wat zoethout en ook wat kruidigheid; pittig door mooie aciditeit, voelbare tannines op eind.

 

Le Férals rouge 2017: grenache (70%) en syrah (30%)

Zeer intens voorkomen en een kleur die eerder al naar het zwarte neigt; mooie neus die een meer versmolten indruk nalaat, rijp fruitig (framboos, bosfruit); warme, volle aanzet en een middensmaak met mooie, jong fruitige impressies; bovendien persistent, krachtig en zeer sappig.

 

Villa Ferrae 2016: carignan, grenache en syrah

 

Zeer intens voorkomen met diepe paarsrode kleur (ook eerder naar het zwarte toe); heel fijne en complexe neus met een mooie variatie aan frisse fruittoetsen (vooral cassis), zoethout, garrigue en ook fijne lederhint. Opvallend mooi versmolten smaakgevoel in de mond; toetsen van garrigue, kruidigheid vooral rijp zwart fruit; nobele tannines; aangename en intens smakende wijn, een grote Corbières-Boutenac.

 

 

Petaçs 2017: carignan, grenache en wat syrah (van percelen waar alles wat door mekaar staat)

 

Intens diep donker rode kleur; minder expressief in de geur maar wel met een “smeltpotje” aan diverse aroma's, in evolutie komen de geuren meer open en ontwaren we gestoofd fruit en kruidigheid; een enorme concentratie kenmerkt de smaak; zeer nobele tannines en veel fruittonen; ondanks zijn intensiteit is de zachtheid kenmerkend, als het ware heeft deze wijn iets romigs (velouté).