WIJN EN GERECHT

Domaine SORIN-COQUARD Côtes d'Auxerre 2012

 

Schitterend voorkomen met een lichtgele kleur. Fijne en zachte geur van geel fruit, wat boter en mineraliteit. Frisse en aangename smaak met wederom zelfde impressies als in geur. Bij onze carpaccio van witblauw rund en aangepaste garnituur ging de wijn volledig op.

 

BIANCO "PRINE" delle Venezie IGT Az. Agr. Boso del Merlo 2011

Kristalhelder en met lichtgele kleur; heel complexe en fijne geur met vooral wat aroma's van peer en perzik. De smaak is mooi droog en verrassend expressief en vooral één en al in harmonie; ook aangename tonen van amandels en mandarijn. Deze wijn vangt mooi de frisheid op die het gerecht had meegekregen door de garnituur en bereiding. Gewoonweg een prachtige en sappig smakende wijn.

 

DONNACHIARA IGT FALANGHINA 2011

Licht gele kleur. De geur in tamelijk intens en kenmerkt zich vooral door impressies van appel en ananas. Aangename smaak, evenwichtig opgebouwd en met een pittige fruitigheid (perzik, limoen), wat mineraliteit en kruidige aksentjes. Lekkere wijn die het goed doet bij onze bereiding van de sint jacobsschelpen maar die met de lekker bereide carpaccio zeker zijn perfecte begeleider zou gevonden hebben.

 

DOMAINE GUEUGNON REMOND Macon-Prissé 2012

Mooie lichtgele kleur. De geur is als een fijn "parfum" met verweven hinten van wit fruit (perzik), floraliteit en een mooie mineralteit. Een verrassend volle aanzet zet zich verder in een fijne en evenwichtige smaak met mooi wit fruit en ondersteund door een delicaat citroenzuurtje; ook wat vettigheid. Door zijn fijn en smaakrijk karakter biedt deze wijn meer tegengewicht aan het gerecht van de gebakken sint jacobsmossels dan de Falanghina.

 

DOMAINE DE LESCURE FRONTON "L'instant présent" 2011

Een diep kersenrode kleur met nog wat paarse tint. Vooral rijp fruit in de geur met de nadruk op zwart fruit en tevens heel wat kruidige nuances en iets peper. In de smaak is het vooral zijn evenwichtig geheel die opvalt, bovendien heel lekker overkomend met intense retro-nasale fruitimpressie (vooral wat cassis), zoethout (zwarte belga snoepjes), en wat kruidigheid. Hoe een minder gekende appellatie alle wijnfanaten kan bekoren....en jawel ook bij de sublieme risotto met waterkerssausje en sot l'y laisse laat hij zich gulzig doordrinken.

 

DUCA SANFELICE 2010 LIBRANDI Cirò rosso classico superiore riserva

Wat doorzichtig en kersrode kleur. De geur is zacht en koestert een aangename fruitigheid, typisch voor de regio met rood fruit en wat pruimen. In de mond komt hij vooral pittig over met duidelijke kruidige nuances zoals kruidnagel en kaneel. Toch vooral een aangename wijn.

 

CHATEAU LANDAT 2009

Donker rode kleur met iets evolutie in rand. De geur is eerder fijn, elegant en geeft wat licht getoaste indruk als ook hinten van zwart fruit. De smaak is dan weer intens te noemen met nog duidelijke maar niet storende tannine en wat aciditeit; mooie tonen van fruit zoals bosbessen en ook wat leder; aangename en typische médocwijn. Bij de geselecteerde kazen heeft hij iedereen wel verrast.

 

CARMIGNANO "IL SASSO" 2010 Mauro Vannucci

Diep kersenrode kleur. In de geur komen vooral de rijpe kersentonen en kruidigheid op de voorgrond met wat balsamico impressie. De volle smaak kent een zekere elegantie met boordevol fruitimpressies; ook wat kruiden en een zweem van truffel; een mooie lange afdronk siert nog deze prachtige wijn die ook bij het trio van smaakrijke kazen iedereen weet te bekoren.

 

DOMEIN PIETRI - GERAUD in Collioure Banyuls "Cuvée Joseph Geraud"

Prachtige wijn; uiteraard met getaande kleur maar wel met een levendig voorkomen. Een aroma om in weg te dromen en waar de nootjes , koffie en chocolade hinten je al onverbiddelijk doen denken aan het chocoladedessert; ook zachte en warme fruitige toetsen markeren nog de fluwelige smaak. Hoe anders kon dit zijn dan een prachtige afsluiter, zeker met het toetje van witte chocolade. Weliswaar zou zwarte chocolade nog mooier de finesse van deze wijn tot uitdrukking hebben gebracht. Daarom een uitdaging aan ieder om dit te ontdekken....