BOURGOGNE

WITTE WIJNEN

CHASSAGNE MONTRACHET “Les Ruchottes” 1997 Domaine Ramonet.

Diep goudgeel en levendige voorkomen. Fijn getoast aroma, licht floraal en met in de achtergrond wat acacia en ook wat karamel (alhoewel dit laatste varieerde van fles tot fles). Fijne aanzet en en frisse droge middensmaak; de smaak evolueert en eindigt krachtig waarin vooral de nootjes heel goed op de voorgrond treden; duidelijk een heel gerijpte bourgogne maar die door zijn evolutie niet iedereen wist te bekoren.

 

RODE WIJNEN

BEAUNE 1er cru “Clos du Roi” 2002 Chateau Philippe Le Hardi

Diep kersenrode kleur, heel donker voor een Bourgogne. Warme geur, iets getoast maar vooral fruitig (zwarte kersen), wat kruidigheid en dierlijkheid. Zowel de aanzet als de smaak zijn rond; evenwichtig en medium gestructureerd; zwarte fruitimpressies en ook nog tannine die duidelijk astringerend is op het einde; toch een mooie, tamelijk krachtige afdronk.

 

 

 

ALOXE CORTON 1er cru “Les Valozières” 2002 Maldant

Mooi rode intense kleur met wat evolutie; eerst wat dierlijk evolueert de geur naar mooi rood fruit als ook wat hint van koffie; mooi volle aanzet, rond, vol en een heel fruitige smaak; intens smaakrijke wijn met mooie afdronk waarin nog wat tannine te bespeuren valt; bovendien nog heel levendig van smaak, jong overkomend en nog veel potentieel bezittende.

Klassewijn.

 

 

BEAUNE 1er cru “Clos des Vignes Franches” 1999 Domaine Vincent Girardi

Zeer intense kleur, donkerrood van kleur en wel veel viscositeit. Volle geur van rijp vers fruit en waarin ook een duidelijke toon waarneembaar is van pels. Vrij volle aanzet die de voorbode is van een volle middensmaak met veel rijpe zwarte fruittonen en een mooie fraicheur; weelderige wijn waarin de nadruk ligt op de extractie en daarom misschien niet zó typisch bourgogne.

 

 

 

VOLNAY 1er cru “Les Fremiets” 1999 Domaine Boillot

Prachtige intense donkerrode en ondoorzichtige kleur. Geschroeide geurimpressie met fijne ledertoets en in de achtergrond fijn fruit (ook wat kaas). Fijne en volle aanzet; gracieuze middensmaak, krachtig, fijn en tegelijk ook zacht; een fijne afdronk is de afsluiter van een heel charmante en nu toegankelijke bourgogne die perfect in balans is. Prachtig.

 

 

 

CHATEAU DE POMMARD Pommard 2005

Nog vrij intens donkerrood met wel wat getuilleerd randje. Wat aarzelend openkomend charmeert de wijn nadien met versmolten fruitaroma’s en viooltjes. Mooie frisse aanzet; een gulle smaak, perfect in evenwicht en een mooie fraicheur; de wijn komt rijk en krachtig over. “Flatteur” en kracht zoals het een ware château Pommard past.

 

 

 

CLOS DES LAMBRAYS 1988 grand cru Morey St. Denis (eig. Saier)

Doorzichtig maar wel nog intense kleur. Versmolten en aromatisch geurpallet; complexiteit en finesse met fijne hinten van framboos en zachte kaas. Zijdeachtige aanzet gevold door een gulle en vlezige smaak, versmolten en die getuigt van harmonie en finesse. Een topbourgogne op zijn hoogtepunt, een “gedenkwaardig moment” om te koesteren.