Wijn en gerecht

  • Ceviche van zeebaars en tonijn

CREMANT DE BOURGOGNE  C. Gheeraert  cuvée grande reserve   

Mooi helder en levendig voorkomen met mooie mousse vorming; in de geur komt hij vrij krachtig naar voor en waar hij zich toont in vele variaties; lichtjes cremeus in de mond maar ontwikkelt zich krachtig met vooral impressies van fruit, nootjes en wat gegrilde amandels; mooie aciditeit en een mooie zachte afdronk waarin een beetje briochetoets.

 

 

  • Slaatje van kwartel - vinaigrette met boschampignons

FONTANASSA   "DUE PADRI"  2018

Mooi fonkelende kleur; opvallende geur waarin veel te ontdekken valt: hinten van steenfruit, kruidigheid, iets rokerig, florale toetsen en wat nootjes; enorm smaakrijke wijn waar de waargenomen geurimpressies opnieuw zich opdringen; in evolutie wordt er iedere keer iets anders waargenomen; in de mooie finale ook nootjes; aparte wijn door deze vinificatie op amfora’s; lijkt soms iets mee te hebben van een jurawijn (vooral de nootjes) maar die verdwijnen dan weer spoedig om plaats te maken voor een uitgebalanceerd en uniek smaakpatroon. 

 

  • Bretoense St. jacobsnoot  “à la plancha” – zalf van butternut pompoen en beurre blanc verfijnd met limoen

 

DOMAINE CAPDEVIEILLE   Jurançon  sec  "Brise d'Océan" 2021 

Goudgele kleur; vooral rijpe, ietwat logge, fruittonen in de geur; de aanzet is vrij vol en wordt direct gevolgd door een krachtige middensmaak, tonen van rijp fruit , vooral appel; toch ook een mooie aciditeit die vooral waarneembaar in de finale, ook wat mineraliteit (iets ziltigheid) op eind. Doet het opvallend en misschien verrassend goed bij deze bereiding van de St Jacobsnoot met beurre blanc en pompoen.

 

ADEGAS GRAN VINUM   RIAS BAIXAS  “Escencia Divina”  2020

Levendig voorkomen met een schitterende bleekgele kleur; vooral tropisch fruit, citrus, bloemen en wat kruidigheid sieren de geur; in de smaak toont hij vooral veel fraîcheur maar combineert dat met een complexe en zeer smaakvolle midden; ook een zekere vettigheid eigen aan de albarinho en voldoende body.

 

 

  • Hertenkalffilet “Grand Veneur”; chutney van ananas, mango en gedroogde vijgen; stoofpotje van …  met peertje gegaard in rode wijn en zoetzure saus verfijnd met bessenconfituur “Frambiosa y besos”

 

BODEGAS Y VINEDOS LUNA  Beberide  Bierzo (menciadruif)  2020

Donkere framboosrode kleur, zeer visceus; in de geur herkennen we vooral een opvallende frisheid met hinten van rijp rood fruit, kersen; de smaak is vrij energiek door het krachtige samenspel van aciditeit en de fris fruitige impressies (vooral wat kers); tevens kruidige nuances zoals kruidnagel, peper en iets florale toon; afgeronde tannines en de pittige fruitigheid zorgen ook voor een lange en aangename afdronk.

 

CHATEAU DE MANISSY  LIRAC "Avant gout du Paradis"  2019

Intens donker voorkomen met omzeggens paarse kleur; de geur is een ware uitnodiging tot proeven: intens, zacht (ietsje zwoel) maar vooral een prachtige waaier van rijp en gestoofd, uiterst zacht overkomende rode en zwarte fruittonen; ook wat kruidigheid en zelfs een floraal neventoontje;  een voorbeeld van een fluwelige wijn met charmerend fruit en toch krachtig en elegant; zeer lange afdronk (toch een voorsmaakje van het paradijs?).

 

 

CHATEAU GRAND BARRAIL LAMARZELLE FIGEAC St. Emilion grand cru 2019

Intense donkerrode kleur met paarse rand; een delicate en tegelijk expressieve geur van rijp fruit (rode en zwarte vruchten) en een lieflijke florale toets, ook iets gebrand (nobel hout); een zachte aanzet is de voorbode van een delicieuze en  persistent fruitige midden; sappig, levendig, voorzien van zeer edele tannines, eindigend met een lange afdronk in een  compleet harmonieus geheel.

 

 

 

 

Amarettoparfait met krokantje, amandellikeur en vanille dressing

BORGO PAGLIANETTO    "PASSITO"  100% Verdicchio di Matelica

Goudkleurig met ambere tinten; geur van gedroogd fruit, amandel; delicieuze likoreuze smaak