Albamarina
L’EREMITA Spumante Falanghina Brut
Druif: falanghina: wijnbereiding: “cuve close” methode
Kraakhelder en levendig voorkomen; fijn exotisch en zeer fris overkomend, impressies van citrus, groene appel en floraal; elegantie, evenwicht en fijne fruitimpressies typeren de smaak, smaakrijke en plezierige schuimwijn.
MARICINE ROSE
Wijnbereiding: maceratie met de schil gedurende ongeveer 1 uur bij een temperatuur van 5/6°C; veroudering: in inox cuves voor 7 maanden. Druif: aglianico. IGP : Paestum
Degustatie: mooie zalmroze kleur. Op dit ogenblik weinig ontluikend maar in evolutie toch fruitige aroma’s van kersen, granaatappel en citrus, ook iets bloemigs en lichte mediterrane kruidigheid ; heel droge en smaakrijke rosé; dynamisch en elegant; kortom een aangename wijn.
INSIEME
Druif: falanghina en greco ; nieuw in het gamma
Degustatie: levendig en zeer helder voorkomen met lichtgele kleur; wat mooi “geparfumeerd” overkomend met vrij veel variatie in de neus: fruitig (geel fruit zoals abrikoos), zachte zoete amandel, tikkeltje grassig (à la sauvignon); mooie frisse aanzet met nadien een gracieuze middensmaak, ook iets romigheid; perfect evenwicht tussen smaakintensiteit en aciditeit; heel mooie wijn
VALMEZZANO
Druif: fiano; DOP Fiano Cilento
Wijnbereiding : koude maceratie gedurende 6/8 uur -Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer een maand; veroudering: in staal op de fijne droesem gedurende ongeveer 3 maanden - In de fles gedurende minimaal 6 maanden
Degustatie: Lichtgele kleur; veel fruitige impressies in de geur, vooral exotische tonen; de smaak begint mooi, levendig en sappig maar evolueert verder in een eerder neutrale smaak.
PALIMIENTO
Druif: fiano
Degustatie: diep goudgele kleur; in de geur vooral exotisch overkomend en wel wat houttonen; op en top smaakrijke wijn die het verdient niet te koel geserveerd te worden.
MOLPAIA 2023
druif: merlot (nieuwe cuvée)
Degustatie: ondoorzichtig voorkomen met diep paars getinte kleur; zeer fruitig in de geur met ook wat boshinten; de aanzet en de middensmaak kenmerken zich door een intens fruitige smaak die evenwel niet té is; rood en zwarte fruittonen; stevige afdronk voor deze “modernere” wijn.
FUTOS
Wijnbereiding: Maceratie met de schil gedurende ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van 24/28°C; veroudering in grote Sloveense eikenhouten vaten voor 24 maanden , voorts in de fles voor 12 maanden.
Druif: aglianico; IGP : Paestum
Degustatie: mooi kersenrode kleur; de geur nodigt uit met zeer mooie rijp fruitige aroma’s, vooral kersen en wat pruimen, ook wat mediterrane kruiden en iets “fumé”; in de smaak zit hij in het verlengde van de geur met mooie fruitige expressies; aangename wijn die veel drinkplezier geeft maar waar volgens sommigen de zuren toch prominent aanwezig zijn.
AGRIDDI (botteling 2021)
Wijnbereiding: Maceratie met de schil gedurende ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van 24/28°C; veroudering in grote Sloveense eikenhouten vaten voor 24 maanden - in de fles voor 12 maanden.
Druif: aglianico; DOP: Aglianico Cilento
Degustatie: diep kersenrode kleur met nog paarse tint, ondoorzichtig. Uitnodigend boeket van rijp fruit, maar lijkt eerder geëvolueerd; iets geroosterde en balsemachtige hinten. In de mond noteren we vooral soepele tannines en een warme, vlezige smaak; eindigt in een krachtige afdronk.
DOM MARIO (nieuwe cuvée)
Druif: aglianico
Ondoorzichtig voorkomen maar wel levendig, kersenrood met paarse rand; in de beginfase van de geur iets gerookt maar vrij vlug rijp fruitige hinten, ook wat kruidigheid (vooral tijm); een fris-fruitige aanzet die verder gaat in een fijne en persistente middensmaak die tegelijk een zekere elegantie vertoont; nog voelbare maar edele tannines; sluit af met een kruidige en rijp fruitige afdronk.