CHILI

WITTE WIJNEN

VIÑA OCHAGAVIA

Sauvignon blanc reserva 2009 Rapel Valley

Kristalhelder voorkomen met licht strogele kleur. Exotisch startend in de geur met tonen van pompelmoes ,vlier en wat floraal. Frisse en zachte aanzet; tamelijk volle en zeer frisse middensmaak, citrus,bloemig, sappig, iets van hooi. Mooie wijn, sauvignon getypeerd, met een lange afdronk en vooral een ideale aperitiefwijn of starter bij een maaltijd.

 

VILLARD

Expresiõn sauvignon blanc Casablanca Valley

Helder voorkomen met licht goudgele kleur en mooie viscositeit. De geur komt zacht open maar na walsen en wat evolutie komt een prachtige, niet overdreven, exotische geur naar voor met vooral wat hinten van ananas en passievrucht; alles blijft fris en fijn. Vooral in evolutie laat de wijn zijn groots karakter blijken: volle sappige smaak, vele rijpe en delicate fruittonen zoals ananas, passievrucht, pompelmoes;wat vettiger maar ook met een goed verweven aciditeit. Structurele wijn die vooral bij een maaltijd zijn eigenschappen volop zal tot uiting doen komen. Wij dachten aan een waterzooi of zelfs een koninginnehapje.

 

RODE WIJNEN

VIÑA PEREZ CRUZ

Cabernet sauvignon reserva 2008 Maipo Valley

Mooi kersenrode, intense kleur. Diepe geur van vooral zwart fruit, zwarte bes, vlier, cassis; ook wat licht munt-eucalyptische hintjes. Tamelijk volle aanzet met een medium intense midden; vole en sappig komen komen weer de fruitige impressies van bes, cassis en vlier, die we hadden waargenomen in de geur, naar voor. Smaakrijke, evenwichtige, warme wijn.

 

VIÑA SAN ESTEBAN “IN SITU”

Carmenère 2008 Aconcagua Valley

Kersrode kleur met nog een licht paars randje. Jonger voorkomen dan voorgaande en ook meer rood fruit getypeerd; ook wat hinten van zoethout, vanille en kruiden. De wijn typeert zich vooral door een fruitige aanzet en smaak. Sappig, en met een zekere elegantie in de al bij al toch wat krachtige smaak en met vooral de nadruk op het fruit. Mooi geslaagde wijn.

 

VIÑA CASABLANCA “El Bosque”

Cabernet sauvignon 2005 Maipo Valley

Zeer intens donkerrode kleur met nog licht paars randje. Rijpe rode en zwarte fruittonen die in evolutie aromatischer worden; tonen van woudvruchten, cassis, een tikkeltje animaal en kruidigheid (eucalyptisch?). Een volle aanzet en een krachtige middensmaak kenmerken deze heel mooie wijn. Rijk gestructureerd en met een krachtige afdronk. Als de importeur beweert dat dit zijn 1er grand cru classé van Chili is dat dachten we aan Pauillac.

 

VIÑA VON SIEBENTHAL

Carmenère reserva 2008 Aconcagua Valley

Mooi donkerrode kleur en half intens voorkomen. Eerst komt de kruidigheid in de geur naar boven om dan plaats te maken voor rijpe fruittonen. Een volle aanzet wordt gevolgd door een krachtig ontplooiende smaak; verweven smaakgeheel met structuur, fruit en wat tannine. Sappige wijn met nadruk op de verwevenheid en eindigend met een sierlijk fruitige afdronk.

 

 

ODFJELL “ORZADA”

Carmenère 2006 Maule Valley

Ondoorzichtig voorkomen met robijnrode, naar het zwart neigende kleur met een paarse tint. Vraagt wat verluchting maar eenmaal dan komen de rijpe fruit- en kruidige tonen tot uiting; geconcentreerde en verweven hinten van gestoofd fruit, braambes en pruimen. Volle en gracieuze verweven middensmaak, sappig, heerlijk delicaat fruitig en kruidig. Rijk geconcentreerde wijn die ook over voldoende fraîcheur beschikt om harmonieus over te komen.

 

 

VIÑA SAN ESTEBAN “IN SITU”

Laguna del Inca 2007 (cabernet sauvignon, carmenère, syrah) Aconcagua Valley

Kersrood en met licht paars uitdeinend randje. De geur is uitermate fijn met versmolten aroma’s van fruit en kruiden; ook wat animaal en na walsen wat eiktoon en hintje van eucalyptisch. Mooie aanzet, smaakrijke erg charmerende smaak; fruitig, wat leder en ook met een zekere pittigheid door de nog aanwezige aciditeit. Harmonieuze smaakrijke wijn die een waardige afsluiter bleek te zijn.