CHAMPAGNE  COTE DE BAR

Champagne Bour Coquard (Spoy)

" Brut tradition" : een assemblage van 15% chardonnay, 10% pinot meunier en 75% pinot noir op basis van jaargang 2009 (voor 3/4den, de rest is reservewijn)

Mooi lichtgele kleur en fijne pareling; de geur is een ware uitnodiging: delicaat fruitig (vooral wat rijpe appel, peer en citrus) en een florale hint; zacht en smaakrijke champagne die bovenal zeer evenwichtig is door een verweven mooie aciditeit; lekker lang nablijvend in mond en afdronk. Charmerende, lekkere champagne, ideaal als aperitief door zijn smaakrijke elegantie.

 

 

Champagne Urbain et Fils (Baroville)

Blanc de noirs:

Diepgele kleur, heel mouserend met iets grotere parel; wat zwaardere aroma's (gerijpt fruit, citrus); de zachte aanzet gaat vlug over in een volle en tegelijk zachte smaak waar de geurindrukken nogmaals worden bevestigd; tamelijk krachtige champagne,; droge afdronk met frisse, aangename zuren.

 

 

Champagne Pascal Leblond-Lenoir (Buxeuil)

Cuvée"grande reserve" : chardonnay en pinot noir krijgen hier het gezelschap van 30% pinot blanc! Liefst zes jaar rijping!

Mooie, fijne en consistente pareling en een mooie lichtgele kleur (wat lichtgrijze tint). Uiterst delicate geur met frisse hinten van fruit, wat brioche en een tikkeltje fijn kruid. In de smaak gaat onze geurwaarneming op zijn élan verder. Heel fijne structuur waar elegantie en een verscholen kracht de delicate smaak nog benadrukken.

 

 

Champagne Guy de Forez (Les Riceys)

Cuvée reserve : pinot noir 70% , chardonnay 30%

Heel lichtgele kleur met mooie fijne pareling; eerder gecorseerde geur waarin vnl. wat citrus en brioche; een flinke aanzet is de voorbode van een heel levendige middensmaak met tonen van citrus, citronelle en wat florale hint ; fijne tintelende champagne die zeer levendig en lekker uit de hoek komt.

 

 

Champagne Pierre Gerbais (Celles-sur-Ource)

"Cuvée de réserve": een assemblage van 50% chardonnay en 50% pinot noir, met de jaargang 2009 als basis, anderhalf jaar "mise sur lattes" terwijl de dégorgement 6 maanden voor de commercialisatie geschiedt.

Mooie pareling en levendig voorkomen. De geur is zeer fijn : boter, lichtjes getoast en floraal (fresia). Mooie persistente en rijke smaak met een waaier aan diverse aroma's : vooral citrus, rijpe appel. Begenadigd met frisse zuren en een lang aanhoudende smaak en dito afdronk. Kortom, een rijke en delicate champagne.

 

Champagne Marcel Deheurles (Celles-sur-Ource)

"Prestige": afkomstig van de beste percelen, als basis 60% pinot noir en de rest met chardonnay en ook wat pinot blanc van een zeer oude wijngaard.

Bijzonder bevallig , speciaal aroma door zijn zachte rijpe fruittonen en opvallend kruidig toetsje. Vooral een " vineuze" champagne, lichtjes getoast , krachtig, rijk en rond maar vooral héél fijn en zeer persistent. Complexe en vineuze champagne.

 

 

Champagne Gallimard Père et Fils (Les Riceys)

"Cuvée prestige millesime 2006": 4 jaar oudering, pinot noir en chardonnay voor praktisch ieder de helft en afkomstig van de beste percelen.

Heel fijne en forse pareling ; zeer gevarieerd, fruitig geurenpalet waar verwevenheid en zachtheid imponeren . Fijn, complex en wederom veel variatie in smaak met bovendien ook wat mineraliteit; iets citronelle. Charmerende en smaakrijke champagne met een sierlijke lange afdronk er bovenop.