Wijn en gerecht

Az. Agr. Terre di San Venanzo Fortunato

Prosecco Superiore Asolo extra brut DOCG

Lichtgele kleur en levendig voorkomen, mooi mousse vorming; fijne en frisse geurwaarneming met hinten van appels, citrus, perzik, peer en wat floraliteit; de geurindrukken worden op een zeer aangename weerspiegeld in de smaak, persistent en met grote elegantie; zeer aangename schuimwijn met zowel een perfect droge smaak, fijne aciditeit als een tamelijk lange afdronk wat voor een prosecco toch niet alledaags is.

 

El Esteco  Colchaqui vallei - Argentinië

Don David “Reserve”  Torrontès 2018

Heel bleekgele kleur; opvallend fruitige geur met impressies van eerder wat zoet fruit maar vooral muscat, passievrucht en wat rozen; de aanzet is strak en droog maar gaat direct over in een eerder mollige middensmaak waarin opnieuw muscat toonaangevend is. Afwisselend samenspel tussen het mollige en het droge met ook frissen zuren; stevige afdronk met klein bittertje en lichte kruidigheid op einde.

 

La Cave Du Prieuré a Jongieux  – Savoie

Roussette de Savoie Altesse 2018

Levendig voorkomen en met lichtgele kleur; heel fijnzinnige en opmerkelijke neus; heerlijk fruitig (ananas, perzik, citrus), op eind ook lichte hint van bijenwas; gevarieerd smakenpallet waarin de geurimpressies worden bevestigd; rijk en rond, persistent en met een perfect evenwicht; sublieme Savoie wijn. Misschien best te genieten zonder gerecht omdat zijn finesse dan het best tot uiting komt.

 

Antica Hirpinia  Campania -  Italië

Irpinia Coda di Volpe

Lichtgele kleur en een intens voorkomen met grote viscositeit; komt aarzelend open maar geeft zich dan van zijn fraaiste kant met citrus, floraliteit en een tikje kruidigheid; de aanzet is vol welke zich ook doorzet in de midden; doorsmakend, vol, rijk en toch ook fris; hinten van citrus en wat kruidigheid; ondanks zijn stevig karakter heeft hij een zekere elegantie. Vraagt wel wat intens smakende vissoorten anders zou deze wijn durven overheersen.

 

Domaine Michel Gassier

Nostre Païs blanc 2017  Costières-de-Nîmes

Licht goudgele kleur; complexe geurwaarneming waarin rijpere fruittonen en wat floraliteit zachtjes boven drijven zonder de wijn te overladen; de aanzet is mooi en nodigt uit  tot een volle smaakbeleving; vol en smeuïg, licht vlezig zelfs, en met een perfect ondersteunende aciditeit, mineraliteit, fijnzinnige fruittonen en eindigend met een krachtige en lange afdronk; verrassende wijn die kloekheid en fijnzinnigheid perfect weet te combineren.

 

Lacrimus  Rioja

Rioja Crianza 2016

Kersenrode kleur; lichtjes gebrand maar vooral rijp rood fruit kenmerken de geur; fruitige en zachte aanzet, gaat verder op zijn élan met vooral veel fruitige tonen , zoals kers, kriek en bessen; in evolutie iets zwoeler, persistent en ook wat kruidig  en met fijne zuren; karaktervolle, meer “modern” gevinifieerde Riojawijn.

 

Cecilia Beretta Veneto-  Italië

IGT Veneto Rosso “Picàie Appassimento” 2012

Intens voorkomen met diep donkere en getaande kleur; variatie in de geur met eerder wat evolutietoetsen, wat gebrand, koffie, tabak, iets eik en wat zwart fruit (pruim); volumineus en sappig in de mond met veel rijp fruit; ook wat gedroogd fruit, opvallend zachte tannines en verscholen aciditeit; inderdaad een authentieke  maar vooral prachtige wijn die heel wat krachtige bereidingen de baas kan maar het op zijn manier ook goed doet met geprononceerde kazen.

 

Constantia Glen   Constantia - Zuid-Afrika

“Five” 2013

Zeer intense gekleurde wijn, donker rood met wat evolutie in de rand; begint eerder zacht, hinten van vlier, iet wat gebrand en ook rijp fruit, in evolutie wordt hij meer uitgesproken en wordt deze geurindruk intenser en ook mooier; beloftevolle aanzet die in de middensmaak volop tot uiting komt; mondvullend, sappig en krachtig met zachte rijpe fruittonen; zeer aangename tannines en voldoende aciditeit zorgen om er een complete wijn van  te maken; bovendien  nog volop in ontwikkeling en die een beloftevolle toekomst voor zich heeft. Opmerkelijke Zuid-Afrikaanse wijn die bovendien iedere Bordeauxliefhebber (met zijn 5 Bordeaux cépages) weet te charmeren en toch zijn eigen identiteit heeft.