DENTELLES DE MONTMIRAIL

DOMAINE DE CASSAN Côtes du Rhône wit "Saint Christophe" 2013

 

Helder en licht goudgele kleur. De geur is heel fijn, zelfs verleidelijk en biedt veel variatie: floraal (zelfs wat rozen) , peer, accacia als ook wat "toast". De smaak bewierookt deze gevarieerde geurwaarneming; mooie structuur, fijn en vooral heel evenwichtig mede door een subtiele frisheid. Boeiende en smaakvolle wijn die ook nog eens eindigt met een lange afdronk.

 

 

DOMAINE LES BAIES GOÛTS Beaumes de Venise "l'Elementerre" 2013

 

Donker kersrode kleur, half intens. De geur zet wat lactisch aan maar de rijpe, jonge fruittonen nemen direct over; ook iets dierlijk, kruidig en wat peper. De smaak wordt volledig beheerst door de intense rode en zwarte fruittonen; ook wat zoethout; sappige en vrij vlot wegdrinkende wijn en waar we in de afdronk meer kruidige nuances herkennen.

 

 

 

DOMAINE BEAUVALCINTE Beaumes de Venise "Les Trois Amours" 2012

 

Mooie kersrode kleur; de geur is eerder bescheiden maar wel fijn, vooral cassis en wat "herfst" hinten (sous-bois). Fijne aanzet die verder evolueert in een smaak die langzaam open bloeit in de mond; vooral fruitig en met een lichte kruidigheid; sappige afdronk die de "ingetogen" smaak wat verder omhoog krukt. Een vrij aangename en toegankelijke wijn.

 

 

DOMAINE DE CASSAN Beaumes de Venise "Félibrice" 2010

 

Intens donkerrode kleur met kleine evolutie in rand. Een volle aanzet gaat over in een mondvullende middensmaak; complex, stevig en met boordevol sappige fruitimpressies, vooral wat cassis en ook iets zoethout; persistent en in evolutie ook wat ledertoets. Een sappige en fruitige afdronk is een waardige afsluiter voor deze prachtige wijn; een grote Beaumes de Venise!

 

 

DOMAINE MONTAGNE VIEILLE Vacqueyras "vieilles vignes"2011

 

Iets geëvolueerde maar mooie rode kleur. Mooi verweven geurtoon waarin rijp fruit en wat ceder, ook tikkeltje dierlijk. De aanzet is tegelijk vol en zacht en ontplooit zich op diezelfde manier in de middensmaak. Veel rijpe fruittonen (vooral zwarte kersen) charmeren in een levendige stijl, vleugje dierlijkheid en kruidnagel zijn ook waarneembaar. Een krachtige afdronk maakt deze wijn compleet. Een lekker en sappige Vacqueyras.

 

DOMAINE SAINT -AMANT Beaumes de Venise "Grangeneuve"2012

 

Diep intens en ondoorzichtig voorkomen met donker kersenrode kleur. Een fijn en aantrekkelijk geurpalet met vooral veel rood fruit, champignons en sous-bois siert deze wijn. Een prachtige smaakervaring zet al van bij de aanvang de toon; vooral de "rondeur" van deze wijn imponeert; heel harmonieus, fijne fraîcheur en met een korf fijn fruit en wat zoethout en afsluitend met een lange fruitige afdronk. Groots!

 

DOMAINE LA FOURMONE Gigondas"Le Secret"2011

 

Mooie kersrode kleur met lichte evolutie in rand. Mooie geur van gestoofd fruit en wat cacao. Een volle en uitgesproken fruitige smaak is al vanaf de aanzet merkbaar; vlezig, veel structuur, edele tannines, mooi fruitig en doorweven met een lichte eiktoets. Alles is mooi "verpakt" in deze schitterende wijn die weet te charmeren zowel in geur als smaak: inderdaad het "secret" van de fijne symbiose tussen hout en wijn.

 

 

DOMAINE ALAIN IGNACE " Muscat de Beaumes de Venise rosé" 2013

 

Verrassende rosékleur, wat tussen "saumon en oeil de perdrix". De verrassing gaat verder, vooral omdat we niet gewoon zijn een rosé muscat te proeven: er is wel een lichte muscat toets maar deze wordt op sublieme wijze net overstelpt door rode fruitimpressie van aalbessen als ook wat litchi en rozen. Opmerkelijke smaak waarin onze geurimpressie wordt geaccentueerd: rozen, muscat, peer, perzik. Geen overladen vin doux naturel maar eerder een fijn besnaarde muscat met pittige nuances. Nu op zoek naar een fijn, aangepast gebakje.....