CÔTE-DU-RHONE VILLAGES

WITTE WIJN

DOMAINE DURIEU CDR WIT 2010

Levendig voorkomen met een licht goudgele kleur. Zachte geurimpressies van licht, fijn exotisch fruit (oa. peer), citrus, ook wat florale toetsen en een tikkeltje mineraliteit. Mooie, frisse aanzet ;  lieflijke, evenwichtige smaak ; fris, rond en met toetsen van witte perzik en roze pompelmoes ; smaakrijke witte wijn die je niet alleen als aperitief kan nuttigen maar ook bij rijke visbereidingen.

 

RODE WIJNEN

DOM. DES ESCARAVAILLES CDR CAIRANNE « le Ventabren » 09

Karmijnrode kleur met paarse rand. Uitgesproken zwart fruit (vooral bosvruchten), wat peper en zoethout en in evolutie een ledertoets ; de aanzet is zacht en vol ; in de midden wordt hij vol en krachtig ; heel sappig en rijk gestructureerd met veel , doch zachte, tannines en heel fruitig (wederom zwart fruit) ; ook wat kruidigheid ; nog zeer jong en beloftevol overkomend.

 

 

DOMAINE GRAMENON CDR Villages Vinsobres 2006

Gewoon wijnrode kleur met wat evolutie (toch ondoorzichtig). De geur is niet alledaags met hinten van gedroogd fruit, dadels, viooltjes en wat dierlijkheid. Een opmerkelijke wijn met een hoger zuurgehalte en ook wat prikkeling op de tong (die echter niet als afstotend mag beschouwd worden) ; ondanks het prikkelende heeft deze wijn een opmerkelijke charme door zijn expressieve fruitigheid en een zekere sappigheid. In evolutie gaat de prikkeling grotendeels weg en getuigt deze wijn toch van een zekere elegantie ; ook wat toetsen van dadels in de afdronk.

 

DOMAINE LA FERME SAINT MARTIN 2008

Beaumes de Venise cuvée martin

Ondoorzichtig voorkomen met diep kersenrode kleur en een mooie spiegel. Zeer geconcentreerde en complexe geur, iets dierlijk aanzettend, met nadien hinten van rood steenfruit (krieken) en lichte kruidigheid. Deze wijn moet weliswaar zijn evenwicht nog zoeken meer imponeert door zijn rijke en krachtige structuur ; veel fruit (bosbessen, wat pruimen), ook wat aciditeit en uiteraard nog wel tannines ; mooie afdronk.

 

DOMAINE DURIEU CDR Villages «  HENRI DURIEU «   2009

Levendig voorkomen met kersrode kleur en paarse tint. De geur is zowel dierlijk en fruitig maar in evolutie gaan de (gestoofde) fruittonen de bovenhand nemen. De aanzet is vol en in het midden is hij een ware seigneur ; evenwichtig en rijk (wat chateauneuf-du-pape allures), met versmolten fruittonen(vooral kersen) , wat karamel en versmolten tannines. Heel lekkere en aangename wijn met een nog lange afdronk er bovenop.

 

DOMAINE ROCHE AUDRUN CDR Villages VISAN « Père Mayeux » 2007

Ondoorzichtige en tegelijk toch levendig voorkomen met diep kersenrode kleur en paarse tint. Veel kruidige impressies in de geur, speculoos en ledertoets ; in evolutie krijgt hij veel meer schakeringen waarbij vooral de concentratie aan fruitige impressies opvalt. De aanzet is vol en wordt gevolgd door een volumineuze en krachtige middensmaak ; rijpe, volle tannines maar ook begenadigd door een fijne fraîcheur ; heel gestoffeerde en sappige smaak met een hoop fruit (kersen, braambessen, vlier) en een sierlijke, lange afdronk. Schitterende wijn.

 

DOMAINE GRAND NICOLET RASTEAU VV 2007

Donker kersenrode kleur, bijna zwart, ondoorzichtig en een mooie spiegel. Een waaier van rijpe fruitaroma’s, kruidigheid en garrigue sieren de geur. Heel ronde en tegelijk zowaar fluwelige smaak ; véél fruitige impressies, krachtig en ook zachte tannines. Ondanks zijn kracht en stevige structuur heeft deze wijn een zekere elegantie en eindigt hij met een lange, warme, afdronk.