PFAFFL

GRÜNER VELTLINER vom HAUS 2016

De “instapwijn” van het domein .

 

Bleekgeel van kleur; aromatische geur, fijn en fris fruitig, citrus; lichte en heel frisse aanzet met nog kleine prikkeling in begin; speels, elegant en met een citrus toets; plezierige, complexloze wijn, aardig als terraswijntje en om mee te starten.

 

 

Gemischter Satz SYMPHONIE 2016

Een blend van diverse druivensoorten die tegelijk gevinifieerdworden.

 

Kraakhelder voorkomen en met bleekgele kleur; frisse geur die start met duidelijk kruidige hinten en wat peper, nadien ook fruitige hinten als zoete appel en kiwi; deze geurimpressies zijn ook duidelijk waar te nemen in de smaak, tamelijk mondvullend en aromatisch met vooral wat kiwi en roze pompelmoes toetsen; de afdronk is aangenaam met een klein pepertje en aangenaam bittertje.

 

Wien.1 Vienna 2016

Een blend afkomstig uit de Weense wijngaarden: 60% riesling , 20% grüner veltliner . 20% pinot blanc (wel iets sauvignon blanc bij)

 

Iets intenser van kleur; in de geur meer zoet fruit en ook iets floraal; de aanzet mag gerust als vol aanzien worden en gaat verder in een ronde en mondvullende midden; zeer elegant en aangenaam, citrus toetsen, tikkeltje kruid en aangename zuren.

 

Weinviertel DAC ZEISENECK 2016 Grüner Veltliner

Ligt aan de rand van een bos die bestaat uit een bodem van 17 miljoen jaar oude oesterfossielen.

 

Kristalhelder, lichtgele kleur en wat groene tint; rijke neus, zelfs iets geparfumeerd, met veel variatie; tikkeltje mineraliteit maar vooral rijpe, ietwat zoete gestoofde appel en voor velen ook wat peer; de aanzet is vol en krijgt in het verlengde een rijke middensmaak met toetsen van peer, wat boter en kruidigheid; krachtige wijn met een heel lange afdronk waarin veel kruidigheid en wat peper.

 

Weinviertel DAC Reserve HUNDSLEITEN 2016 Grüner Veltliner

De druiven komen van oude wijnstokken die groeien op heel steile, stenige hellingen. vanwege de moeilijkheidsgraad bij de oogst heeft hij de toepasselijke naam “Hundsleiten” meegekregen. Heeft ook wat houtlagering gehad.

Bleekgele kleur met wat groene tint en veel viscositeit; rijke en frisse geurimpressie met fijne schakeringen, wat vanille; in de smaak getuigt hij van een opvallende rondheid en diepte; fijn, fris, mooie fruitigheid en wat zachte toets van boter (hout perfect geïntegreerd) als ook veel mineraliteit; de afdronk is dan weer zeer lang met het karakteristieke aangename pepertoetsje; heel knappe, aangename en gedistingeerde wijn. Terecht beschouwd als hun paradepaardje voor de grüner veltliner

 

Riesling TERRASSEN SONNLEITEN 2016

Afkomstig van de terrasvormige “Sonnleiten” (iets warmere invloed)

Kristalhelder voorkomen met bleke kleur en wat groene tint; ultra fijne expressie van fruit en veel floraliteit, op eind ook wat kruidigheid; delicate smaak van begin tot eind en dit in een perfect harmonieus jasje, gestileerd met licht exotische toetsen (perzik, ananas) en een fascinerende mineraliteit ; delicieus, heel aangenaam , complex en krachtig eindigend.

 

Wien.2 Vienna 2016

Afkomstig van de Weense zand- en kalksteen bodem :70% zweigelt . 30% pinot noir

 

Diep kersenrode en intense kleur met paarse rand; heel kruidige geur en ook veel rijp en jong fruit (bosbes), ook wat hint van laurier; de smaak is vooral sappig, met veel kruidigheid en ook toetsen van bosfruit en wat vlier; jonge tannines geven deze wijn nog wat ruig karakter.

 

St. Laurent WALDGÄRTEN 2016

 

Intens voorkomen met mooie kersenrode kleur; vooral “rijpe” en tegelijk zachte fruitaroma’s, wat braambes, bosfruit en lichte kruidigheid; een wijn met verschillende facetten; mooie fruitige smaakimpressie van bij de aanzet tot de afdronk; fris en uiterst sappig, een jonge niet storende tannine en mooie aciditeit met wat kruidigheid.

 

 

Zweigelt SANDSTEIN 2016

 

Intens voorkomen met kersenrode kleur en paarse rand, fonkelende spiegel; aanlokkelijk aroma van mooi fruit, bosaardbei en kersen, een kleine rokerige toets en iets animaal; de aanzet is rond met (zoet) fruit; evenwichtige smaak met vooral tonen van gestoofd fruit, edele tannines en eindigend met een sappige, fruitige en krachtige afdronk; zeer aangename en bevallige wijn die duidelijk een meer versmolten indruk nalaat dan voorgaande rode wijnen.