CHAMPAGNE

GAUDINAT- BOIVIN “ extra brut sélection” Festigny

 

(75% pinot meunier; 15% chardonnay en 10% pinot noir. Assemblage van de jaargangen 2012 (60%) en 2011 / 2010).

Degustatie: strogele kleur en fijne pareling; frisse en fruitige geur met vooral wat fijne hint van peer; in de mond komt hij tamelijk krachtig over, persistent en met mooie zuren; fruitig, lekker, vlot en wat pompelmoes in afdronk; een echte extra brut en die vooral de frisheid van een echte aperitief champagne in zich heeft.

 

DELOUVIN-BAGNOST “ tradition extra brut” Vandières

 

(70% pinot meunier; 15% chardonnay en 15% pinot noir)

Degustatie: Lichtgele (eerder goudgele) kleur met fijne mousse en pareling; de geur is zeer aantrekkelijk met zachte en mooie fruitige geurimpressie (vooral wat lieflijke abrikoos tint); de smaak is fijn en fruitig met hinten van peer, ananas, pompelmoes en wat floraliteit; persistent en eindigend met een pittige afdronk; gaat bovendien heel goed samen met het toastje van gerookte zalm!

 

Denis FRÉZIER “Blanc des Noirs ” Monthelon

 

(40% pinot meunier en 60% pinot noir).

Degustatie: Lichtgele kleur; de geur laat vooral wat licht fruitige impressies achter met een opmerkelijke hint van rozebottel(thee), ook iets floraal; in de mond is hij vooral gekenmerkt door fruitige tonen, citrus en zelfs iets rood fruit; mondvullend met mooie zuurtegraad en fruitige afdronk

 

RENARD - BARNIER “Blanc de Blancs ” Villevenard

 

Degustatie: mooie gele kleur met persistente pareling; heel aantrekkelijke neus met bloemetjes, rozijnen, en wat abrikoos(confituur); in de smaak zijn we gecharmeerd door het samenspel van frisheid en de mooie “wijnsmaak” waarin de juiste “vettigheid” aanwezig is; mineraliteit en wat peer meest opvallend; eindigt bovendien ook krachtig; heel bevallige en harmonieuze champagne.

 

 

Hervé MATHELIN “ Exaltante ” Troissy

 

(50% pinot noir, 40% pinot meunier en 10% chardonnay)

Degustatie: Mooie licht goudgele kleur, fijne pareling en mousse; de geur getuigt al van het ware karakter van deze champagne: fijn en delicaat, met vooral hinten van perzik, abrikoos en wat floraliteit; een grootse champagne die elegantie, kracht en finesse combineert; zeer fijne fruitige smaken met delicate afdronk, één en al finesse.

 

BOURGEOIS BOULONNAIS “Brut Grande Réserve” (= blanc de blancs) Vertus

 

Degustatie: mooie gele en kraakheldere kleur, fijne pareling en mousse vorming; delicate en fijne geur (vooral wat mirabelle en lichte abrikoos); de krachtige smaak van deze champagne valt onmiddellijk op, vooral hinten van citrus, perzik, mirabelle en wat fijne nootjes; in evolutie worden deze smaken nog meer geaccentueerd en wordt het volop genieten van deze evenwichtige en gestructureerde champagne.

 

GAUDINAT-BOIVIN “Cuvée Origine” Festigny

 

100% pinot meunier en afkomstig van wijngaarden van meer dan 50 jaar oud. Assemblage van de jaargangen 2011 (85%) et 2010 (15%).

Degustatie: Mooie diep goudgele kleur met heel lichte “rosé” schakering in rand, fijne mousse vorming en pareling; complexe en expressieve fruitige geur die fris en subtiel blijft, vooral wat hinten van rozijntjes, vijgen en iets broodkorst; in de mond begint hij met wat mineraliteit en evolueert snel naar een volle en vineuze smaak; vooral gracieuze fruitige tonen zoals framboos, cassis, mandarijn en rozijnen; mooie zuren en als afluiter een krachtige afdronk voor deze opmerkelijke en vooral evenwichtige pinot meunier.