Pécharmant A.C., Domaine du Haut-Pécharmant 2010, Famille Roches - Johan Decaesteker

https://www.haut-pecharmant.fr/fr/

Het domein van 35 hectare bestaat uit 23 ha in Pécharmant en 12 ha in Rosette met Clos Peyrelevade. De beplanting is tamelijk dicht, 5000 wijnstokken per hectare, maar de opbrengst is klein. Didier Roches en zijn team laten per wijnstok maximaal 6 trossen rijpen om zo geconcentreerde wijnen te maken. Vier cepages vormen de basis van de wijnen: Merlot, Malbec en Cabernet (Sauvignon en Franc) geven zeer verfijnde wijnen, met een opmerkelijke rijkdom en boeketten.

 

De wijnen van het domein:-Domaine du Haut-Pécharmant: een assemblage van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en malbec.-Cuvée Veuve Roches: een complexe wijn met grote finesse die perfect past bij wit vlees en verfijnde gerechten.-Haut-Pécharmant Prestige: het is een wijn die 12 tot 18 maanden in eikenhouten vaten heeft gerijpt, afhankelijk van de structuur en de evolutie van de tannines.-Bergerac Rosé: Een rosé gemaakt van een blend van vier druivensoorten.

 

PECHARMANT 2010-Voorkomen: Donker kersenrood, ondoorzichtig met briljante spiegel en breed tranend.-Neus: kruidig met impressies van rood en ook zwart fruit, tamelijk complex.-Mond: Krachtige aanzet met nog aanwezige tannines die zeer zacht overkomen. De fruittonen die je in de neus waarneemt komen hier ook terug. Ook het kruidige (malbec) is weer present.Een goede begeleider bij onze Périgord-keuken (rood vlees, eendgerechten en kaas).