WIJN EN GERECHT

 

 


 

GERECHTEN
WIJNEN
 

Aperitiefhapje: gerookte paling met puree en zure room

 

 

CAVA BUJONIS reserva brut

Degustatie van de “reserva brut”: Heel levendig en bleek gekleurd met fijne consistente pareling; héél fris en zuiver in de geur, floraal en iets getoast; in de smaak komen deze geurcomponenten terug met ook wat citrus; persistent; karaktervolle en bijzonder smaakvolle cava!

Turf en surf” : tartaar van rund met oesterfantasie (zeewier, peer, dragon, radijs)

 

ROUSSETTE DE SAVOIE Altesse 2017 Dom. Jean Vullien

Degustatie van de Roussette de Savoie “Altesse”: mooie gele kleur; subtiele aroma's van exotisch fruit, wat boter, witte bloemen (meidoorn )en bloesem van sinaas; elegante en goed uitgebalanceerde smaak die lang nablijft; mooie vulling met de juiste ondersteuning van wat aciditeit en smakelijke afdronk waarin een tikkeltje hazelnoot.

 

 

 

SALINA BIANCO CANTINE COLOSI 2017 inzolia- cataratto

Degustatie: Levendig voorkomen, strogeel en met een groene reflectie. Frisse aroma's van steenfruit, perzik, bloemen en een fijne mineraliteit. Heel smaakvolle wijn, mooi droog en met veel variatie aan zowel fruitige als wat florale toetsen, fijn in balans en lekker sappig.

Sint Jacobsnootjes in blanke botersaus, zalfje van butternut pompoen en chipje

 

 

PAZO PONDAL Condado de Tea 2017 albariño

Degustatie van de Condado de Tea 2017 albariño : Bleekgeel en mooi levendig voorkomen; heel fris en fruitig in de geur, vooral citrus, ook wat kruidige toets; mooi volume met een vettige onderstructuur en prachtige zuren, lange en smaakrijke afdronk; zeer aangename wijn.

 

 

CÔTES DU RHÔNE Château de Montfrin “à la Rêverie” 2017 roussanne- grenache

Degustatie van de "A la rêverie" : Lichtgele kleur. Fijne aroma's van witte perzik, bloesems, mango en wat vanille en munt. Rijke smaak, licht vettig, met een lange en iets kruidige afdronk (curry). Goede structuur en voldoende levendige zuren om het geheel fris te houden; een delicate wijn boordevol smaakplezier en ideaal om een rijk visgerecht te begeleiden.

 

Civet van haas met peertje, veenbessen en garnituur

TERRASSES DU LARZAC “Secret de Gellone” 2015 Dom. La Croix Chaptal

Degustatie van de “Secret de Gellone” 2015: mooi kersenrode kleur; de geur toont vooral rijp zwart fruit (cassis), ook iets gebrande toets en wat zoethout; zachte, als het ware al “versmolten” aanzet; fruitig met vooral veel kruidige nuances (garrigue); goede structuur en lengte, heel evenwichtig; lijkt nu versmolten maar belet niet crescendo te gaan in de smaak.

 

 

ANIMA DI NEGROAMARO Claudio Quarta Vignaiolo 2016 Tenute Eméra negroamaro

Degustatie van de Tenute Eméra “anima di negroamaro” : Diepe robijnrode kleur. Diverse fruitige aroma's zoals braambessen, bosbessen als ook kruiden (tijm, rozemarijn). Complexe smaak met veel body, soepele tannines en zachte zuren. Enorme sappige smaak die met de wildcivet, die ook de nodige zuren had, de perfecte begeleider bleek te zijn.

 

Mimolette op toast van rozijnbrood

 

RIOJA RISERVA 2014 Viñedos Hermanos Hernáiz , Finca La Emperatriz tempranillo

Degustatie van de rioja reserva 2014 : Intens gekleurde wijn; de geur is een ware uitnodiging : rijp, zwart fruit, zwarte peper, kruidige hint, wat vanille; de aanzet is mooi en vol en gaat verder in een middensmaak die charmeert door het rijp intense fruit, edele tannines, goed geïntegreerd hout, vleugje kruidigheid; vooral sappig, persistent en één en al harmonie.

 

 

 

CAHORS 2014 CLOS TRIGUEDINA malbec – merlot -tannat

Degustatie van de Clos Triguedina 2014 : Stevige en goed getypeerde malbec, zeer fraaie kleurconcentratie met een diep paarse kleur; innemende neus, met vooral donker fruit, wat kruiden, tabak en toast; veel smaak en variatie, opnieuw sappig donker fruit, nog flink wat tannines maar perfect rijp. De body is er uiteraard maar alles is daarbij perfect in evenwicht en bovendien toont hij ook een excellente frisheid in finale.