WIJN EN GERECHT

 

 


 

OVERZICHT WIJNEN
 

 

GERECHTEN  

Hapje als “binnenkomer”: mousse van broccoli met zalm en roze garnaal : geen overheersende maar fijne broccoli-smaak bieden de stukjes zalm en roze garnaal een flinke ondersteuning. Uw voorzitter kent wat van fijne hapjes!

   

Zelf bereide hazenpastei met chutney: echte, wilde hazen gaven een loepzuivere en oerechte hazensmaak zonder toegevingen aan chemische additieven.

De chutney was op basis van droge witte wijn, wijnazijn, bruine suiker, gember, kruidnagel, chili en veel ajuin. Bovendien een hele grote portie van fruit: ananas, peren, rozijnen, gedroogde appelschijven en gedroogde abrikozen; afwerken met wat mosterdpoeder.Wilt u ook even proberen? Kok van dienst was uw wijnmeester.

 

 

   

Ravioli van scampi en krab met een licht romig sausje met wat ricard en overstrooid met parmesaan. Geen klaargemaakte ravioli; zelfs de flinterdunne ravioli deeg werd door de kok van dienst, zijnde uw voorzitter, zelf gekneden en gerold. De vulling was dan ook vers en smaakrijk. Zelfs de ietwat weigerigen tegenover ravioli moesten deze maal toegeven dat een overheerlijke bereiding was.

 

   
 

Chef Xavier gaf zowaar de mooiste kalfszwezerikken die men vinden kan : mooi luchtig en iets wat krokant gebakken en begeleid met een tegelijk zacht en krachtig sausje. Wat wil een mens nog meer?

   
 

Als nagerecht een stukje gesmolten kaas op een bedje van gekaramelliseerde appeltjes.